vršnjačko nasilje1Diljem svijeta navedeni dan se obilježava kao Dan ružičastih majica, nastao kao znak podrške dječaku izloženom vršnjačkom nasilju jer je bio odjeven u ružičastu majicu, koju je nosio u znak potpore bolesnoj majci. Upravo je stoga ružičasta boja postala prepoznatljiv simbol borbe protiv vršnjačkog nasilja.

 U prigodi obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja, skrećemo pozornost na potrebu otvorene rasprave o navedenom problemu, pravovremene zaštite žrtava vršnjačkog nasilja, kao i pružanja pomoći djeci i mladima koji čine nasilje. Od iznimne je važnosti kontinuirana i sustavna provedba preventivnih aktivnosti namijenjenih djeci, mladima, roditeljima i nastavnicima koje su usmjerene razvoju socijalnih i emocionalnih vještina te podizanju razine svijesti i znanja o pojavi vršnjačkog nasilja.

 Svjesni smo kako je potrebno još mnogo truda kako bi promjene zaista bile vidljive. Zajedničkim snagama potrebno je uputiti jasnu poruku kako je nasilje neprihvatljivo te promovirati kulturu mira i nenasilja, s ciljem osiguravanja prava svakog djeteta na sigurno i poticajno okruženje u zajednici. 

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku

Kontakt

Centar za održivi razvoj

Blajburška 29,
21260 Imotski, Croatia


Info centar

Biskupa Paškala Vujčića 1
HR-21260 Imotski

Tel/fax: +385 21 410 274
Gsm: +385 98 540 538
Mailto: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

cor - kocka

logo u boji veliki hr-300x218

EU

Službena web stranica Europske unije:
www.ec.europa.eu

Delegacija Europske unije u Republici Hrvatskoj:
www.delhrv.ec.europa.eu

EuropeAid Cooperation Office:
http://ec.europa.eu/europeaid/index_en.htm

Posjeti stranicama

434656Your IP:52.91.90.122