HR EN

3. studenoga – dan od kada žene do kraja godine rade besplatno – zašto?

U HGK – Županijskoj komori Split održat će se u ponedjeljak, 4. studenoga u 11 sati okrugli stol 3. studenoga – dan od kada žene do kraja godine rade besplatno – zašto?.

Tema okruglog stola je razlika u plaćama između muškaraca i žena, a organiziraju ga  Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Split i Udruga poslovnih žena KRUG.

Naime, 3. studenog predstavlja simboličan datum od kada Europljanke, usporede li se njihova primanja s primanjima njihovih kolega na istome poslu, rade besplatno do kraja godine. Ovim okruglim stolom želi se ukazati na činjenicu da žene i dalje bivaju manje plaćene za isti posao nego njihove muških kolege, te da još postoji prostora za unapređenje ove problematike, kao i da je unutar cijelog društva potrebno pronaći volju za promjenom i poboljšanjem.

HGK – Županijska komora Split koordinira okrugli stol za poduzetništvo žena unutar zajedničkog Foruma gospodarskih komora, gradova i sveučilišta jadransko-jonske regije više od 20 godina te je poduzetništvo žena tema u kojoj je ŽK Split pionir. Također, osim tekućih aktivnosti kojima se trudi ojačati kompetencije žena i osnažiti ih za ulazak u samostalni posao, s sklopu HGK u Splitu djeluje poduzetnički inkubator za poduzetnice početnice.

Zainteresirani za sudjelovanje na okruglom stolu prijaviti se trebaju popunjavanjem prijavnog obrasca u nastavku.

Za više informacija kontakt-osoba u ŽK Split je Antonija Bašić, tel. 021/321-135.

Okrugli stol: 3. studenoga – dan od kada žene do kraja godine rade besplatno – zašto?

Aktualno

Info centar

Kutak za nezaposlene