HR EN

U Sinju izglasali Deklaraciju protiv termoelektrane Peruća

logo javno dobro

logo javno dobro

Za Deklaraciju nisu glasali jedino vijećnici HDZ-a, ali među njima nema konsenzusa, dio ih je bio suzdržan, a dio protiv.
 

 
Za Deklaraciju nisu glasali jedino vijećnici HDZ-a, ali među njima nema konsenzusa, dio ih je bio suzdržan, a dio protiv.

Grad Sinj izjasnio se protiv gradnje termoelektrane Peruća. Deklaracija protiv gradnje termoelektrane Peruća, koju je predložio Klub vijećnika Mosta, dobila je potrebnu većinu u sinjskom Gradskom vijeću. Deklaraciju je javnosti predstavio predsjednik Kluba vijećnika Mosta nezavisnih lista Miro Bulj. 

– Gradsko vijeće Sinja prepoznalo je važnost zauzimanja stava protiv gradnje termoelektrane Peruća, a to je i volja naroda Cetinske krajine koji je to pokazao peticijom i prosvjedom. To je ujedno i mišljenje struke, što ne smijemo zanemariti – kaže Miro Bulj i ističe da ne namjeravaju stati na tome. Deklaraciju protiv gradnje termoelektrane Peruća sinjsko će Vijeće uputiti državnim, regionalnim i lokalnim institucijama, predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović, Hrvatskom saboru, premijeru Andreju Plenkoviću, Splitsko-dalmatinskoj županiji, jedinicama lokalne samouprave i svima izravno vezanima uz Cetinu.

Naveo je i da bi taj projekt ugrozio najveći bazen pitke vode u ovom dijelu Europe te da bi donio puno više štete nego koristi. Tvrdi kako bi osim vode ugrožen bio i zrak te poljoprivredno zemljište.

Što se tiče odnosa u Gradskom vijeću, za Deklaraciju nisu glasali jedino vijećnici HDZ-a, ali među njima nema konsenzusa o zajedničkom stavu. HDZ-ovci su bili podijeljeni – neki su bili suzdržani, neki protiv.

Predlagatelji Deklaracije izglasavanje dokumenta smatraju velikim uspjehom i značajnim argumentom za one koji budu odlučivali o studiji vezanoj uz okoliš.

Izvor: http://lokalni.vecernji.hr/

Rujan, 2017.

logo javno dobro

Aktualno

Info centar

Kutak za nezaposlene