HR EN

MOST NL: Tražimo hitno sazivanje tematske sjednice i očitovanje o Perući

logo javno dobro

logo javno dobro

Predsjednik Kluba vijećnika Mosta nezavisnih lista u Splitsko-dalmatinskoj županiji Miro Bulj zapitao se zašto župan Blaženko Boban još uvijek nije sazvao sjednicu.

MOST nezavisnih lista uputio je priopćenje za javnost koje prenosimo u cijelosti:

ZAŠTO ŽUPAN BOBAN BOJKOTIRA DEKLARACIJU O EKONOMSKI, EKOLOŠKI I ENERGETSKI ŠTETNOM PROJEKTU TE PERUĆA?

TRAŽIMO HITNO SAZIVANJE TEMATSKE SJEDNICE I OČITOVANJE O PERUĆI

Na zadnjoj sjednici Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije Klub vijećnika Mosta nezavisnih lista predložio je prijedlog Deklaracije o zauzimanju stava protiv izgradnje Termoelektrane Peruća. Podsjećamo da je riječ o energetski, ekonomski i ekološki štetnom projektu za cetinski kraj i cijelu Dalmaciju. Deklaracija nije prihvaćena za uvrštavanje na dnevni red sjednice, a župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban najavio je tematsku sjednicu koja još uvijek nije sazvana, iako je 3. sjednica Županijske skupštine održana još 18. rujna.

Podsjećamo, Deklaracija o zauzimanju stava protiv gradnje Termoelektrane Peruća dobila je potrebnu većinu u Gradskom vijeću grada Sinja, gdje je nisu podržali jedino vijećnici HDZ-a.

Predsjednik Kluba vijećnika Mosta nezavisnih lista u Splitsko-dalmatinskoj županiji Miro Bulj zapitao se zašto župan Blaženko Boban još uvijek nije sazvao sjednicu. ‘Od koga župan čeka odobrenje, je li možda od ministrice Burić? Čije interese nesazivanjem i neglasanjem o Deklaraciji štiti župan? Most će svim sredstvima štititi najveći bazen pitke vode, rijeku Cetinu,’ istaknuo je Bulj.

Pozvao je župana da stane uz narod cetinskog kraja i Splitsko-dalmatinske županije, da održi obećanje i hitno sazove tematsku sjednicu kako bi se prihvatila Deklaracija protiv projekta gradnje TE Peruća i uputila svim nadležnim institucijama.

Most nezavisnih lista

Izvor: http://www.ferata.hr

Listopad, 2017.

logo javno dobro

Aktualno

Info centar

Kutak za nezaposlene