HR EN

Boban najavio tematsku sjednicu Županijske skupštine o TE Peruća

logo javno dobro

logo javno dobro

Na Županijskoj skupštini Splitsko-dalmatinske županije nije se raspravljalo o Deklaraciji o protivljenju izgradnje TE Peruća, koju je Županijskoj skupštini uputio Klub vijećnika Most nezavisnih lista. Župan Blaženko Boban najavio je tematsku sjednicu na tu temu.

Na Županijskoj skupštini Splitsko-dalmatinske županije, dana 18. rujna 2017., nije se raspravljalo o Deklaraciji o protivljenju izgradnje TE Peruća, koju je Županijskoj skupštini uputio Klub vijećnika Most nezavisnih lista. Župan Blaženko Boban najavio je tematsku sjednicu na tu temu.

Deklaracijom o protivljenju izgradnje TE Peruća između ostaloga predlaže se da se jezero Peruća i rijeke Cetina proglase strateškim dobrom Republike Hrvatske, a projekt termoelektrane Peruće (KKPE – kombi kongregacijske plinske elektrane) izbriše iz prostornog plana Splitsko-dalmatinske županije.

Deklaracija o protivljenju izgradnje TE Peruća nije uvrštena u dnevni red jučerašnje sjednice Županijske skupštine, ali je župan Blaženko Boban predložio održavanje tematske sjednice na tu temu.

‘Prijedlog Mosta za dnevni red nije prošao, ali je prošao moj prijedlog za sazivanjem tematske sjednice s jednom točkom dnevnoga reda, a to je zaštita područja Cetine, ali i cijele Splitsko-dalmatinske županije. Prijedlog je da se za tu sjednicu pripremimo i da struka kaže svoje, kao i svi oni koji imaju nešto reći, i da sudjeluju na tematskoj sjednici. Nekakav prijedlog, i to jako bitan, a to je deklaracija o zaštiti rijeke Cetine, jako je senzibilan za stanovnike naše Županije i ne možemo njemu pristupiti baš tako lako. Odmah u startu, ja apsolutno mislim čitajući deklaraciju, i ja sam za. Moramo saslušati sve strane i donijeti jedan strateški dokument koji će štititi ekologiju na području cijele županije’, kazao je Boban.

 

Izvor: http://www.ferata.hr 

Rujan, 2017.

logo javno dobro

Aktualno

Info centar

Kutak za nezaposlene