HR EN

Centar za održivi razvoj sudjelovao na edukaciji zagovaranja

edukacija

edukacija

Edukacija zagovaranja je održana u Donjoj Stubici 15. rujna – 17.rujna 2015.

-4tkC2k7uxDF6f2xx-vZMf5uRHvZXnarsmQSIMEikpAQ4Lbdlrk7BAdyVNM-BtV7xrXb4dE-XBdj06bcx2ym8oEdukacija zagovaranja 2

Djelatnici Centra za održivi razvoj su prisustvovali edukaciji zagovaranja održanoj u Donjoj Stubici, 15. rujna – 17. rujna 2015. Osim naših djelatnika prisustvovali su i predstavnici Udruge Zora, K-zone, MURID-a, LAG-a Međimurski doli i bregi, Domina, Hollaback! Croatie, Dalmatinskog odbora solidarnosti i Udruge mladih “Mladi u EU”, te je bilo ukupno 14 (četrnaest) predstavnika udruga. Edukaciju je provodio Cenar za mirovne studije (CMS).

Nakon teoretske obrade zagovaranja, kroz rad u grupama smo na zadane zagovaračke teme izradili stablo problema, SWOT  i PESTLE analizu, zatim analizirali dionike i institucionalni mehanizam te definirali zagovarački alat koji bi dao najbolje rezultate u odnosu na zagovaračku temu i područje zagovaranja.

Stečena znanja o zagovaranju i zagovaračkim alatima ćemo koristiti u projektu Moje mjesto u zajednici, da bismo zagovarali prioritetne potrebe u lokalnim zajednicama udruga koje sudjeluju u projektu, odnosno na području Imotske krajine, Međimurske županije i Grada Zagreba – kvart Trešnjevka.

Nadamo se da ćemo svoja znanja prenijeti i ostalim sudionicima u javnim akcijama zagovaranja kako bi utjecali na pozitivnu promjenu prioritetnih potreba građana i pridonijeli boljoj kvaliteti života u našim lokalnim zajednicama.

Fotografije s edukacije možete pogledati na našoj Facebook stranici.

Projekt “Moje mjesto u zajednici” provodi Udruga Zora s partnerima Centrom za održivi razvoj i udrugom K-Zona, te suradnicima udrugama MURID, LAG Međimurski doli i bregi, Domino, Hollaback! Croatia, Dalmatinski odbor solidarnosti i Udruga mladih “Mladi u EU”, a sufinanciran je od Fondova Europskog gospodarskog prostora i Kraljevine Norveške.
Ugovor je potpisan s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva, u sklopu natječaja “Demokratizacija i ljudska prava”.

Aktualno

Info centar

Kutak za nezaposlene