HR EN

Certifikat Grad za mlade

Sljedeće će godine u Hrvatskoj službeno početi certificiranje gradova prijatelja mladih. Certifikat “Grad za mlade” rezultat je inicijative Udruge gradova u RH, a riječ je o priznanju gradovima koji predano rade na stvaranju uvjeta za kvalitetan život te osobni i profesionalni rast svojih mladih.

U postupku izrade hrvatskog modela certificiranja svoju je ulogu imala i Agencija za mobilnost i programe Europske unije te je prepoznata prirodna sinergija i povezanost certifikata s projektom Europe Goes Local koji će certifikatu “Grad za mlade” dati europsku dimenziju kroz priznanje načela Europske povelje o lokalnom radu s mladima kao temelja kvalitetnih politika za mlade.

Naime, Udruga gradova u Republici Hrvatskoj, u suradnji s partnerskim organizacijama i institucijama, pokrenula je proces izrade sustava certificiranja hrvatskih gradova na polju provedbe lokalnih politika za mlade, koje je namijenjeno donositeljima odluka i predstavnicima gradskih uprava.

Pored AMPEU, partneri Udruge graova u ovom procesu su Središnji državni ured za demografiju i mlade, Institut za društvena istraživanja u Zagrebu, Mreža mladih Hrvatske i Savez Društava naša djeca te su svi oni sudjelovali u radu radne skupine koja je pripremila nacrt.

Usvajanje Europske povelje o lokalnom radu s mladima u sklopu projekta Europe Goes Local jedan je od preduvjeta za dobivanje certifikata.

Izvor: www.mobilnost.hr

Aktualno

Info centar

Kutak za nezaposlene