HR EN

Četvrta konferencija o rezultatima provedenih analiza društvenog utjecaja intervencija u sklopu projekta o društvenom poduzetništvu

U prostorijama Muzeja Cetinske krajine u Sinju 12. listopada 2023. godine održana je četvrta konferencija o rezultatima provedenih analiza društvenog utjecaja intervencija u sklopu projekta „Dijalogom do Hrvatske mreže za društveno poduzetništvo“. Aktivnost se provodi u okviru 5. projektnog elementa “Provođenje analiza društvenog utjecaja predloženih intervencija”. Konferenciji je nazočilo četrdesetak sudionika.

Cilj konferencije bio je predstaviti prisutnima projekt “Dijalogom do Hrvatske mreže za društveno poduzetništvo” s posebnim naglaskom na projektni element 5. “Provođenje analiza društvenog utjecaja predloženih intervencija”.

U okviru petog projektnog elementa analizira se društveni utjecaj predloženih intervencija, odnosno smjernica za razvoj društvenog poduzetništva koje su izrađene u okviru projekta „Dijalogom do Hrvatske mreže za društveno poduzetništvo“, a sve kako bi se na temelju znanosti ponudila rješenja za razvoj društvenog poduzetništva u demokratskom dijalogu svih dionika

Na konferenciji je predstavljena i metodologija za analizu društvenog utjecaja intervencija izrađena kroz projekt, te rezultati provedenog anketnog istraživanja o utjecaju predloženih intervencija na društvo, kao i izrađeni dokumenti vezani za analizu društvenog učinka predloženih intervencija.

Konferencija je organizirana u okviru projekta ‘Dijalogom do Hrvatske mreže za društveno poduzetništvo’ (kodni broj UP.04.2.1.06.0054), koji se sufinancira iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 3.597.840,76 kuna / 477.515,53 eura. Europska unija iz Europskog socijalnog fonda sufinancira bespovratna sredstva u iznosu od 3.058.164,65 kuna / 405.888,20 eura (85%), dok Republika Hrvatska iz državnog proračuna sufinancira bespovratna sredstva u iznosu od 539.676,11 kuna/ 71.627,33 eura (15%). Razdoblje provedbe projekta je od 31.10.2020. do 31.10.2023. godine. Opći cilj projekta: Jačati kapacitete organizacija civilnoga društava uz potporu akademske zajednice, kako bi se uspostavio učinkoviti dijalog svih dionika za društveni razvoj Republike Hrvatske.

Centar za održivi razvoj (COR) jedan je od partnera na projektu.

Više o projektu u uredu (Brnaze 410, Sinj) i na Internet stranici  www.socialbiz.cerura.hr
Više o EU fondovima na www.strukturnifondovi.hr i www.esf.hr

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Centra za ruralni razvoj CERURA HR.

Aktualno

Info centar

Kutak za nezaposlene