HR EN

Dan Europskog klimatskog pakta

U utorak, 29. lipnja, u 11.30 sati pridružite se virtualnom događanju, Danu Europskog klimatskog pakta, na kojem će biti predstavljen Europski klimatski pakt i načini na koje svatko može dati svoj doprinos borbi protiv klimatskih promjena koje uzrokuju ekstremne posljedice na okoliš.

Inicijativu Europski klimatski pakt pokrenula je Europska komisija u 27 država članica EU-a s ciljem osvještavanja o ovom globalnom problemu i poticanja na zajedničko djelovanje kako bismo osigurali bolju budućnost našeg planeta, a sada će, udružujući snage s platformom Count us in, pozvati i svakoga građanina da pruži svoj doprinos unoseći malu promjenu u svakodnevni život.

Glavni govornik dr. sc. Julije Domac, ambasador Europskog klimatskog pakta, ravnatelj REGEA-e, predsjednik FEDARENE i savjetnik Predsjednika RH za energiju i klimu govorit će o utjecaju klimatskih promjena u Hrvatskoj, zašto je situacija zabrinjavajuća i kako ublažiti ove učinke.

Na panelu o klimatskim promjenama razgovarat će se o tome što činimo sada, ali i što politika, društvo te svatko od nas kao pojedinac može uključenjem u Europski klimatski pakt napraviti da bismo smanjili ugljični otisak i pridonijeli očuvanju jedinog planeta koji imamo. U panel diskusiji će sudjelovati:

  • Dunja Mazzocco Drvar, ravnateljica Uprave za klimatske aktivnosti u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja
  • Mirjana Matešić, ravnateljica Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj
  • Petra Remeta, direktorica programa WWF Adrije
  • Nevena Rendeli, ambasadorica Europskog klimatskog pakta i moderatorica panela.

U virtualno događanje možete se uključiti putem poveznice:

https://wwf.zoom.us/j/92617550852?pwd=NXc4Z20yUWtncTR5ZlpvcGlGSzQ3Zz09#success

 

 

 

 

Aktualno

Info centar

Kutak za nezaposlene