HR EN

Dani Erasmusa ove godine obilježeni s više od 3900 događaja

Dani Erasmusa (#ErasmusDays2019), prigodna godišnja proslava programa Erasmus+, najvećeg programa Europske unije namijenjenog obrazovanju, osposobljavanju, mladima i sportu, ove su godine obilježeni od 10. do 12. listopada 2019. kroz više od 50 raznovrsnih događaja u Hrvatskoj. Ukupno je organizirano više od 3900 događaja u 51 državi, u Europskoj uniji i izvan nje. Korisnici, sudionici programa, kreatori politika i šira javnost imali su priliku sudjelovati na konferencijama, izložbama, seminarima, obrazovnim igrama, koncertima te sportskim i ostalim okupljanjima uživo i virtualno te doznati više o rezultatima brojnih projekata i primjerima dobre prakse, informirati se o mogućnostima i nadahnuti za vlastito sudjelovanje u programu.

Bivši sudionici i korisnici programa Erasmus+, ustanove za obrazovanje i osposobljavanje, istraživački centri, tvrtke, organizacije i nevladine organizacije su tijekom susreta s potencijalnim i budućim korisnicima mogli razmijeniti svoja iskustva sudjelovanja u programu Erasmus+, razmišljanja o europskim vrijednostima, razgovarati o prednostima mobilnosti, istaknuti postignuća svojih projekata i pokazati konkretan učinak programa Erasmus+ na pojedince i širu zajednicu.

Dani Erasmusa prvi su put održani 2017. godine na inicijativu francuske nacionalne agencije za program Erasmus+. U 2018. tijekom dva dana trajanja ukupno je održano čak 1435 događaja u 39 europskih zemalja koje je imalo priliku posjetiti više od 116 milijuna ljudi.

Hrvatski su se korisnici programa također uključili su obilježavanje Dana Erasmusa uz koordinaciju hrvatske nacionalne agencije za provedbu programa Erasmus+ Agencije za mobilnost i programe Europske unije. Ovogodišnjoj se manifestaciji odazvao rekordan broj bivših i sadašnjih korisnika, ustanova, organizacija, udruga, mreža i inicijativa koji su osmislili, organizirali i prijavili događaje koji su u najširem smislu predstavili sve prednosti, koristi i posebnosti programa Erasmus+.

Svi događaji održani na području Republike Hrvatske u povodu Dana Erasmusa mogu se pregledati na stranici www.erasmusdays.eu.

 

 

Aktualno

Info centar

Kutak za nezaposlene