HR EN

Dani otvorenih vrata udruga – Centar za održivi razvoj predstavit će sugrađanima svoje projekte i aktivnosti

dani otvorenih vrata udruga

dani otvorenih vrata udruga

Informiranje, educiranje, volontiranje – ovogodišnje su teme kojim će se Centar za održivi razvoj predstaviti u sklopu manifestacije Dani otvorenih vrata udruga 2019. koja će se održati diljem Hrvatske.

U organizaciji i partnerstvu s još nekoliko lokalnih udruga, COR će na glavnom imotskom trgu u petak, 17. svibnja 2019. godine, u prijepodnevnim satima (između 10 i 12 h) zainteresiranim građanima prezentirati svoje aktivnosti i projekte s posebnim naglaskom na organizaciju Lokalnog volonterskog centra te otvaranje Info centra.

LVC je jedini službeno definiran sustav na području Imotske krajine koji pomaže volonterima i organizatorima volontiranja u aktivnostima, realizaciji ideja te kao potpora i poveznica između struktura (volontera i organizatora) uključenih u volonterske i humanitarne akcije.

Promicanjem pomaganja kao osnove humanijeg društva, stvara se mreža dobrote i korisnosti kao pokretača osobnog i društvenog razvoja. Povezati, ponuditi i osvijestiti o važnostima, samoj biti i ljepoti volontiranja jedna je od temeljnih uloga Lokalnog volonterskog centra kao i potpora svima onima koji žele živjeti volonterstvo i dati dio sebe na dobrobit drugih i čitavoga društva.

Prijave za volontere i organizatore volontiranja stalno su otvorene.

VOLONTERI – PRIJAVA

ORGANIZATORI VOLONTIRANJA – PRIJAVA

Info centar baziran je na prikupljanju informacija i pružanju usluga informiranja i savjetovanja građana, osobito mladih o njima relevantnim temama (aktivno sudjelovanje mladih u društvu, obrazovanje i informatizacija, zapošljavanje i poduzetništvo).

Centar za održivi razvoj poziva svoje sugrađane da se u sklopu  Dana otvorenih vrata udruga upoznaju i s aktivnostima samog Info centra  te nas u četvrtak, 16. svibnja, 2019. posjete u našim prostorijama na adresi Biskupa Paškala Vujčića 1 u Imotskom (na skalinima kod fontane prema Modrom jezeru).

Osim o Lokalnom volonterskom centru i Info centru, građane će volonteri i djelatnice Centra za održivi razvoj informirati i o novim projektima i aktivnostima usmjerenim na obrazovanje prvenstveno u odrasloj dobi te odgovoriti na sva pitanja.

Aktualno

Info centar

Kutak za nezaposlene