HR EN

Dani volonterskog rada Imotske krajine

Centar za održivi razvoj i naš lokalni volonterski centar čestitaju Međunarodni dan volontera svim vrijednim volonterima i volonterkama koji/e naš svijet čine boljim.

Do kraja mjeseca prosinca traju Dani volonterskog rada, po prvi put organizirani na području Imotske krajine. Dane smo započeli nastavkom našeg višegodišnjeg volonterskog programa „Pomoć u učenju“ u kojem volonteri/ke Centra za održivi razvoj pružaju pomoć u učenju, daju besplatne instrukcije iz matematike, engleskog i hrvatskog jezika za učenike od 1. do 6. razreda osnovne škole.

Dani se nastavljaju provođenjem različitih volonterskih akcija u suradnji s osnovnim i srednjim školama i lokalnim udrugama s područja Imotske krajine, nizom radionica za volontere, a za organizatore volontiranja organiziramo trening o menadžmentu volontera, kako i koliko to dopušta epidemiološka situacija.

Rad imotskih volontera promoviramo u radio emisijama, te video uradcima koje ćemo objaviti na mrežnim stranicama lokalnog volonterskog centra i društvenim mrežama Centra za održivi razvoj.

Organiziramo i okrugli stol na kojem ćemo razmatrati mogućnosti volontiranja u školi i zajednici.

Pozivamo vas da pratite mrežnu stranicu našeg lokalnog volonterskog centra volonteri-im.eu, kao i društvene mreže Centra za održivi razvoj na kojima možete saznati više o svim pojedinačnim  događanjima, te načinima na koje se možete uključiti.

Dane volonterskog rada Centar za održivi razvoj provodi u  sklopu projekata „Volontiram u školi – volontiram za zajednicu“ i „Volontiram – činim svoj svijet boljim“, uz financijsku potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Projekt „Volontiram u školi – volontiram za zajednicu“ provodimo u partnerstvu s Osnovnom školom “Josip Vergilij Perić” i Osnovnom školom „Stjepan Radić“.

Projekt „Volontiram – činim svoj svijet boljim“ provodimo u partnerstvu s Udrugom mladih „K.U.M. Proložac” i općinama Proložac, Podbablje i Runovići.

Aktualno

Info centar

Kutak za nezaposlene