HR EN

Dodijeljene nagrade u foto natječaju #besterasmusmoments 2019.

Podjelom nagrada za najbolje fotografije sa studentske Erasmus+ razmjene završen je foto natječaj #besterasmusmoments 2019. godine s temom gastronomije, koji su zajednički organizirali Agencija za mobilnost i programe EU (AMPEU) i Studentska udruga ESN Hrvatska.

Pobjednica natječaja, riječka studentica marketinga Anna Kaić svojom fotografijom sa studentske razmjene u Estoniji osvojila je mobitel Samsung Galaxy A50, koji joj je uručila Ljubica Petrović Baronica, pomoćnica ravnateljice Agencije za mobilnost i programe EU-a.

Nakon studija u Estoniji, Anna se odlučila otići i na Erasmus+ studentsku praksu u istoj zemlji.

Iza pobjedničke fotografije iz Estonije krije se inspirativno iskustvo s Erasmusa, koje je s nama podijelila Anna

„Estoniju sam odabrala jer sam htjela ići na sjever. Nizozemska mi je bila privlačna, ali sam se zbog visokih troškova života kod Nizozemaca ipak odlučila za Estoniju i nisam požalila. Stipendija mi je omogućila pokrivanje troškova stanovanja i hrane, ali nije bila dovoljna za sve. No, dobra vijest je da sam u inozemstvu, uz malo truda, pronašla studentski posao. Postoje stranice s ponudama poslova za Erasmus studente, što je odličan način da se zaradi džeparac za sve aktivnosti. Dva mjeseca sam radila za talijansku tvrtku u Tallinnu, glavnom gradu Estonije. Ista mi je tvrtka ponudila praksu u njihovom odjelu za marketing, gdje krajem listopada idem na stručnu praksu“, prepričala nam je svoje iskustvo Anna, koja Erasmus razmjenu preporučuje svim studentima.

Drugoplasirana Ana još je uvijek na studentskoj razmjeni u Portugalu pa je po nagradu došao njen dečko Marin

Budući da je drugonagrađena Ana Agneza Širić, studentica Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta, još uvijek na studentskoj razmjeni u Portugalu, nagradni poklon-bon za fotografiju iz Lisabona preuzeo je njen dečko Marin Sinožić, student zagrebačkog FER-a.

Treće mjesto za najbolji gastro trenutak s Erasmusa osvojila je riječka studentica Jelena Milošević s fotografijom raskošne turske gastronomije, a njezinu nagradu preuzela je Ana Gakić iz studentske udruge ESN, koja će nagradu proslijediti dobitnici.

AMPEU promotivni paket za Janu Milošević preuzela je Ana Gakić iz zagrebačkog ESN-a

„Čestitamo još jednom autorima nagrađenih fotografija! Nadamo se da će njihova pozitivna iskustva s Erasmusa motivirati i druge studente na taj odvažan korak, koji mnogima može biti presudan u otkrivanju vlastitih potencijala“, poručila je Ljubica Petrović Baronica.

mobilnost.hr

Aktualno

Info centar

Kutak za nezaposlene