HR EN

Edukacija “MOVE – savjetodavni rad s mladima rizičnih ponašanja”

MOVE – savjetodavni rad s mladima rizičnih ponašanja“ je edukacija zamišljena kao podrška stručnjacima koji rade s mladima s općim ciljem smanjenja pojavnosti eksperimentiranja i konzumiranja legalnih i ilegalnih sredstava ovisnosti te razvoja bihevioralnih ovisnosti od strane mladih na području Splitsko – dalmatinske županije. Edukacija se održava u sklopu projekta ”MOVE – Savjetodavni rad s mladima rizičnih ponašanja” financiranog od Grada Splita. Stručnjaci koji rade s djecom i mladima proći će „MOVE“ edukaciju koja se temelji na iskustvima iz različitih terapijskih koncepata o promjeni stavova i ponašanja koje prilagođava u kratke savjetodavne razgovore.

“MOVE” predstavlja oblik savjetovanja koji u kratkom vremenskom periodu daje dobre rezultate i koji se može primjenjivati u različitim situacijama.

Edukacija se provodi tijekom tri dana u 12 modula, za grupu od 10 korisnika.
Metodom radionice edukaciju vodi licencirani trenerski par, stručne suradnice udruge Mentor – Silvana Nikolić, dipl. sociologinja i dr. sc. Igna Brajević Gizdić, dr. med. spec. psihijatrica.

Sudjelovanjem u trodnevnoj edukaciji korisnici će povećati znanja i vještine za vođenje kratkih savjetodavnih razgovora s mladima rizičnih ponašanja. Upoznat će se s transteoretskim modelom promjene ponašanja te steći vještine za postupanje u slučaju otpora. Osvijestit će osobne stavove o konzumaciji droga koji mogu blokirati savjetodavni razgovor te razumjeti dinamičnost procesa promjene ponašanja i motiviranost za promjenu. Korisnici će također steći vještine potrebne za redukciju ambivalencije i jačanje motiviranosti za promjenu ponašanja, razviti empatijske strategije u vođenju savjetodavnog razgovora i vještine potrebne za jačanje odgovornosti i donošenje odluke o promjeni ponašanja. Razumjet će pojam diskrepancije i razviti vještine za otkrivanje i integriranje diskrepanci u savjetodavnom razgovoru.

Edukacija će se održati od 11.12. do 13.12. 2020. u hotelu Art, u Splitu, na adresi Ulica Slobode 41.

Sudjelovanje na edukaciji besplatno je za sve sudionike. Edukacija će se provoditi u konferencijskoj sali veličine 95 m2 te će biti odrađena u skladu sa svim mjerama zaštite od pandemije Corona virusa.

Prijave traju od do popunjavanja grupe (najkasnije 10.11.) nakon čega će odabrani sudionici biti obaviješteni putem e-maila ili pozivom.

Projekt se provodi uz financijsku podršku Grada Splita.

Kontakt: mentor.split@gmail.com

Aktualno

Info centar

Kutak za nezaposlene