HR EN

Edukacija za medije

logo javno dobro

logo javno dobro

Edukacija – Kako do informacije o javnom dobru?

Edukacija – Kako do informacije o javnom dobru?

Povjerenica za informiranje i Hrvatsko novinarsko društvo (HND) organiziraju edukaciju “Mediji u akciji: pristup informacijama za novinare” koja će se održati u četvrtak, 16. veljače 2017., od 14 do 16 sati, u prostorijama HND-a u Zagrebu.

Na edukaciji se želi podsjetiti da je pristup informacijama od javnog značaja temeljni alat kojim mediji ispunjavaju svoju svrhu. Mediji na taj način informiraju javnost o pitanjima koja su od važnosti za društvenu zajednicu. Zakonom o pravu na pristup informacijama i Zakonom o medijima propisani su uvjeti i načini pristupa informacijama koji otvaraju mogućnosti novinarima kako bi mogli obavljati svoju zadaću.

Svrha edukacije je upoznavanje novinara s instrumentima koje pružaju spomenuti zakonski propisi radi efikasnog dobivanja pravovremene, potpune i točne informacije.

Kakve informacije se mogu tražiti od tijela javne vlasti? Kako podnijeti i uobličiti zahtjev za pristup informacijama? U kojim rokovima treba očekivati dostavu informacija? Što poduzeti kada tijelo javne vlasti odbije dati informaciju ili ne reagira na zahtjev? Koje informacije nisu dostupne javnosti i pod kojim uvjetima?Predavanje će održati Hrvoje Vindakijević, savjetnik u Uredu povjerenice za informiranje.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti do 15. veljače 2017. godine. U prijavi je potrebno navesti svoje ime i prezime, medij i kontakt e-mail. Prijavu poslati na na e-mail adresu: hnd@hnd.hr

logo javno dobro

Izvor: http://javnodobro.udd.hr

veljača, 2017

Aktualno

Info centar

Kutak za nezaposlene