HR EN

EU fondovi mijenjaju Hrvatsku: U Šibeniku održana konferencija „Dani regionalnoga razvoja i EU fondova“

U organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije od 4. do 6. listopada 2019. godine u Šibeniku je održana treća po redu Konferencija „Dani regionalnoga razvoja i EU fondova“. Uz predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića i kolege ministre iz resora koji provode EU projekte, konferenciji je prisustvovala i ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, izv. prof. dr. sc. Vesna Bedeković sa suradnicima.

Ministrica Bedeković je sudjelovala u ministarskoj panel raspravi „EU fondovi – izazovi za budućnost“ te naglasila kako je politika usklađivanja poslovnih i obiteljskih obveza jedna od prioritetnih mjera, a dostupne i kvalitetne usluge  namijenjene djeci i obitelji važan  segment demografske revitalizacije. U strateški plan Europske unije za razdoblje do 2024. godine, koji čini okvir za budući radni program Europske komisije, prvi je put uvršteno i pitanje demografskih izazova kao jedan od temelja budućeg ekonomskog razvoja – i to na prijedlog našeg premijera Andreja Plenkovića. Time se otvara mogućnost da se u višegodišnjem proračunu Unije pronađe modalitet i financijski instrument za pomoć demografskoj revitalizaciji država članica.

Na konferenciji je u panel raspravi „ESF plus: nove prilike“ sudjelovala i pomoćnica ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Zrinušić. Ministarstvo je svoje projekte u nedjelju predstavilo na Sajmu EU fondova na šibenskoj rivi, a štand Ministarstva je uz ministricu Bedeković obišao i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Marko Pavić.

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku

 

Aktualno

Info centar

Kutak za nezaposlene