HR EN

Eurobarometar o Europskoj godini mladih: mladi Europljani sve su angažiraniji

Novo istraživanje Eurobarometra pokazuje sve da su mladi sve angažiraniji: većina mladih (58 %) aktivna je u svojim zajednicama i društvima te je u posljednjih 12 mjeseci sudjelovala u barem jednoj organizaciji mladih. Istraživanje Flash Eurobarometar br. 502 na temu „Mladi i demokracija u Europskoj godini mladih” provedeno je od 22. veljače do 4. ožujka 2022. Naručila ga je Europska komisija, a u njemu je sudjelovao reprezentativan uzorak od 26 178 mladih u dobi od 15 do 30 godina iz 27 država članica. Istraživanje je provedeno u obliku računalno potpomognutog internetskog anketiranja (CAWI).

Nova platforma „Iznesi svoju viziju”

Komisija je pokrenula i novi internetski alat, koji će biti središnji element Europske godine mladih. Na platformi „Iznesi svoju viziju” Europljani će moći izraziti svoje mišljenje i podijeliti ideje o budućnosti europskog projekta. Mogu se dotaknuti svih pitanja koja su im važna, od zapošljavanja, uključivosti, mira i sigurnosti do klimatskih promjena, obrazovanja, mentalnog zdravlja itd. Platforma „Iznesi svoju viziju” jedan je od načina na koje se u Europskoj godini mladih mladima omogućuje da se uključe u javnu raspravu i donošenje odluka.

Izvor: Predstavništvo Europske komisije u Republici Hrvatskoj

Za više informacija:

https://croatia.representation.ec.europa.eu/news/eurobarometar-o-europskoj-godini-mladih-mladi-europljani-sve-su-angaziraniji-2022-05-06_hr

Aktualno

Info centar

Kutak za nezaposlene