HR EN

Građani su najvažnija karika u borbi protiv korupcije

Makarska, 11. lipnja 2016. – Borba protiv korupcije počinje odgovornim i transparentnim upravljanjem javnim dobrima, najčešće na inicijativu samih građana, zaključak je seminara za predstavnike udruga i javnih službenika s područja Splitsko-dalmatinske županije, održanog 9. i 10. lipnja 2016. godine.

„Sudionici su bili iznimno angažirani i vjerujemo da će sada još snažnije motivirati  građane za borbu protiv mita i korupcije”, izjavila je Snježana Petrušić iz Centra za održivi razvoj, koji je u suradnji s UDD – Udrugom za demokratsko društvo i Udrugom Dobra organizirao seminar.
O koruptivnim rizicima u dodjeli koncesija i oblikovanju antikorupcijske politike govorili su prof. dr. Neven Šimac i prof. dr. Zdravko Petak. Boris Zelenika iz Vladina ureda za zakonodavstvo uputio je sudionike u analiziranje te politike, a Milan Koštro u njihovo prenošenje javnosti.

Seminar je dio projekta „Za odgovorno i transparentno upravljanje javnim dobrima i prirodnim resursima“. Projekt financira Europska unija u okviru programa IPA 2012 “Jačanje lokalnih partnerstava za otvorenu vlast i borbu protiv korupcije u odgovornom upravljanju prirodnim resursima”. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Više o projektu možete doznati ovdje, a galeriju fotografija na facebook stranici Centra za održivi razvoj.

Aktualno

Info centar

Kutak za nezaposlene