HR EN

Fiolić tvrdi da je Ivan Vrdoljak (HNS) bivšoj supruzi te drugim osobama i tvrtkama priskrbio više od 150 milijuna kuna vrijednih poslova s Hrvatskom elektroprivredom (HEP)

Osječka tvrtka ‘ATO inženjering’  je 26. svibnja 2016. s “indignacijom odbacila optužbe”, koje je na konferenciji za medije izgovorio HDZ-ov saborski zastupnik Željko Fiolić, ocijenivši kako se njegove optužbe “ne temelje na činjenicama i istini, već se radi o lošem pokušaju konstrukcije afere tamo gdje je nikada nije bilo”.

Fiolić je na konferenciji za novinare u Zagrebu ustvrdio kako je kako je HDZ u posjedu dokumenata iz kojih je vidiljvo da je bivši ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak (HNS) bivšoj supruzi te drugim osobama i tvrtkama priskrbio više od 150 milijuna kuna vrijednih poslova s Hrvatskom elektroprivredom (HEP). Naveo je kako je tvrtka “ATO Inženjering” počela u 2011. poslovati s HEP-om, da se njezin profit se, od milijun kuna u 2011. povećavao i došao u sljedećim godinama do desetak milijuna kuna, a da je tvrtka s HEP-om imala ugovorene poslove vrijedne čak 150 milijuna kuna.

U priopćenju za javnost direktor te tvrtke Dejan Đurišić ističe kako tvrtka s HEP-om posluje od 2001. godine, na poslovima izgradnje i održavanja različitih postrojenja, a HEP je samo jedan od naručitelja usluga tvrtke, s kojim se u kontinuitetu radi već 15 godina.

Napominje kako je Ivan Vrdoljak bio direktor tvrtke od 2001. do 2009. godine, “kada prestaje raditi u ATO Inženjeringu i od tada prestaju svi kontakti s tvrtkom te bilo kakav utjecaj Ivana Vrdoljaka na poslovanje ATO Inženjeringa”. Dodaje kako tvrtka trenutno ima osam suvlasnika, od kojih je jedna i Tatjana Vrdoljak, bivša supruga Ivana Vrdoljaka, koja je u vlasništvo ušla rastavom braka te nikada nije bila djelatnica tvrtke.

Đurišić tvrdi kako su “dokumenti kojima se novinari služe za iskazivanje velikoga profita tumačeni na nestručan i tendenciozan način” te da ova tvrtka “nikada nije ostvarila prihode, a osobito ne profit, u iznosu 150 milijuna kuna, što je vrlo jednostavno provjerljivo na poslovnim portalima”.

“Objavljena dokumentacija javne nabave odnosi se na ukupni natječaj, temeljem kojega je nekoliko tvrtki potpisalo ugovor s HEP-om, a ukupni iznos ugovora neutemeljeno je pripisan ATO Inženjeringu. Pripadajuće fakture sastavni su dio ugovora, a ne dodatak na ugovoreni iznos, te se iz ovoga tumačenja vidi dodatna namjera nanošenja štete i ugrožavanje poslovnog ugleda ATO Inženjeringa”, dodaje se u priopćenju.

Navodi se kako je poslovanje ATO Inženjeringa “transparentno, u skladu sa zakonima i predstavlja pozitivnu poduzetničku priču u kojoj su mladi ljudi razvili poslovne kompetencije i aktivnosti isključivo temeljene na znanju, o čemu svjedoče postignuta poslovna partnerstva i ostvareni certifikati kvalitete”.

Izvor: m.tportal.hr/

Aktualno

Info centar

Kutak za nezaposlene