HR EN

Imoćani postigli dobre rezultate na županijskom natjecanju iz hrvatskog jezika

natjecanje1

natjecanje1

Izniman uspjeh, baš kao i prijašnjih godina, ostvarili su učenici iz Imotskoga. Samo da napomenemo, neki od njih već su i lani ostvarili izvrsne rezultate, ne samo na županijskom, već i na državnom nivou.

 

natjecanje1

Nakon školskih natjecanja, održano je županijsko, a državno tek slijedi u mjesecu travnju.

U petak je održano županijsko natjecanje u poznavanju hrvatskog jezika za učenike 7. i 8. razreda osnovnih škola te za srednjoškolce Splitsko-dalmatinske županije. Natjecanje za osnovnoškolce je održano u OŠ Trstenik u Splitu, za srednjoškolce u 4. i 5. gimnaziji a u svakoj kategoriji sudjelovalo je 20-ak učenika. Odabir učenika uslijedio je nakon školske razine natjecanja.

Izniman uspjeh, baš kao i prijašnjih godina, ostvarili su učenici iz Imotskoga. Samo da napomenemo, neki od njih već su i lani ostvarili izvrsne rezultate, ne samo na županijskom, već i na državnom nivou.

Luka Zdilar i Dražena Kadijević učenici su osmog razreda OŠ “Stjepan Radić” iz Imotskoga, a pod vodstvom mentorice Sanje Bago, osvojili su visoke pozicije – Luka prvo, njegova kolegica četvrto mjesto.

Što se tiče srednjoškolaca, i oni su bili jednako uspješni kao i njihovi mlađi kolege. Tako je prvašica Gabriela Zdilar osvojila treće mjesto (mentor Angela Rezo). Prvo mjesto u kategoriji drugih razreda pripalo je Luciji Bago, a njezina kolegica iz razreda Ivana Divić zauzela je treću poziciju (mentorica im je Dina Šućur). Magdalena Šabić Ana Matković idu u treći razred, a zauzele su treće odnosno četvrto mjesto (mentorica Draženka Bošnjak), dok su učenice četvrtog razreda Daniela Strinić Magdalena Vujčić osvojile četvrto odnosno peto mjesto (mentorica im je Katarina Rajič). Samo da napomenemo, sve nabrojane učenice pohađaju Gimnaziju dr. Mate Ujevića.

Gabrijela Zdilar prošle je godine bila treća na državnom natjecanju, dok je Lucija Bago lani bila državna viceprvakinja.

– Puno je to rada, uloženog truda. Govorim u svoje ime, kao mentor, tu ima toliko izbornih sadržaja, ta djeca rade više nego što se radi u redovnoj nastavi. To su zadaci na višoj razini, dobivaju takve primjere i zadatke, da je potreban visok stupanj usvojenosti, a to ne bi mogli da nemaju volju za radom. Uvijek ističem da mogu kao mentorica biti jako zadovoljna i sretna da postoje djeca koja su osjetila važnost poznavanja hrvatskog jezika i da uopće žele, uz sve ostale nastavne sadržaje, dodatno učiti, s toliko volje, entuzijazma, želje za više…Jako sam sretna zbog toga i zahvalna djeci.  Oni izdvajaju svoje slobodno vrijeme i uče stvari koje mnogi koji su završili fakultete ne znaju, tu razinu hrvatskog jezika. To je ta ljepota i zadovoljstvo koje imaju mentori koji rade s njima – s ponosom nam je kazala profesorica Sanja Bago.

U mjesecu travnju bit će održano državno natjecanje, a kada se usporede rezultati na razini cijele države, bit će pozvani oni najbolji. Ne sumnjamo da će našu županiju u nekim kategorijama predstavljati upravo neki od gore spomenutih učenika.

Izvor: radioimotski.hr

Aktualno

Info centar

Kutak za nezaposlene