HR EN

Informativno – edukativni seminari u povodu raspisivanja natječaja za program Erasmus+ za 2016. godinu

erasmus manji
erasmus manji
Agencija za mobilnost i programe EU najavljuje informativno-edukativne seminare za potporu pri prijavi projektnih prijedloga u prosincu 2015. 
 

erasmus manji

Europska komisija 20. i 22. listopada 2015. objavila je Poziv (EN, HR) i Ispravak Poziva (EN, HR) na podnošenje prijedloga za financiranje u okviru programa Erasmus+ za 2016. godinu.

Ukupni proračun dodijeljen ovome pozivu na podnošenje prijedloga iznosi 1 871,1 milijuna eura, a od toga je za Republiku Hrvatsku predviđeno više od 15 milijuna eura.

U povodu novog natječaja Erasmus+ za 2016. Agencija za mobilnost i programe EU najavljuje informativno-edukativne seminare za potporu pri prijavi projektnih prijedloga u prosincu 2015. koji će se održati u Zagrebu u hotelu Dubrovnik, Gajeva 1, prema sljedećem rasporedu:

– područje općeg obrazovanja – 8. prosinca 2015.

– područje visokog obrazovanja – 11. prosinca 2015.

– područje mladih – 14. prosinca 2015.

– područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja i obrazovanja odraslih – 16. prosinca 2015.

 

Informativno-edukativni seminari sastojat će se od:

Uvodno-tematskog dijela

Predstavljanje rezultata provedbe Erasmus+ / prioriteta / strategija / istraživanja unutar pojedinog područja od strane predstavnika nadležnih ministarstava, stručnjaka iz pripadnog područja te predstavnika Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

Kvalitativnog dijela

Poticanje kvalitete projektnih prijedloga kroz primjere projekata u provedbi ­– predstavljanje uspješnih projekata koji još uvijek traju i ističu se po elementima kvalitete; davanje smjernica ili primjera za izradu kvalitetnoga projektnog prijedloga.

Praktičnog dijela

Kako do kvalitetnoga projektnog prijedloga – radionica za pisanje projekata za koju će biti potrebno zasebno se prijaviti ispunjavanjem posebnog prijavnog obrasca uz navođenje određenih kratkih informacija važnih za planiranje projekata.

 

Detaljni programi rada prema područjima i prijave za informativno-edukativne seminare trenutačno su u pripremi te će biti dostupni tijekom studenoga 2015. na mrežnim stranicama Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

Izvor: unist.hr

Aktualno

Info centar

Kutak za nezaposlene