HR EN

Jakovina odobrio, Romić stopirao – imaju li direktori Hrvatskih šuma pravo na milijunski bonus?

Dok radnici marljivo ruše državna stabla, direktori bi za svoj džep rezali po računu Hrvatskih šuma. Predsjednik Ivan Pavelić i član Uprave Ivan Ištok tužili su tvrtku kojoj su na čelu jer im nisu isplaćeni višemilijunski bonusi na plaće.

Pavelić, kako tvrde mediji, traži isplatu oko 2,3 milijuna kuna, a Ivan Ištok oko 1,6 milijuna kuna, na temelju ugovora koji je 2012. Skupština Hrvatskih šuma zastupana po bivšem SDP-ovu ministru poljoprivrede Tihomiru Jakovini, sklopila s Upravom Hrvatskih šuma. Taj ugovor navodno sadrži članak o isplati bonusa u slučaju ostvarivanja dobrih rezultata.

Ovi postupci članova Uprave su u svakom slučaju skandalozni i nemoralni jer se traže toliki milijunski iznosi na ime bonusa, a radnicima Hrvatskih šuma se isplaćivalo po jednu kunu, kaže Željko Kalauz, predsjednik Hrvatskog šumarskog sindikata.

Jednu jedinu kunu godišnje od ove Uprave radnici su dobivali kao stimulaciju. Uz to naređena je pojačana sječa šuma, a otpušteno je više od tisuću radnika. Šef sindikata kaže – sad svi vidimo i zašto –  između ostalog i radi isplate osobnih bonusa.

Ivan Ištok ne odgovara na novinarske pozive, dok Ivan Pavelić poručuje kako baš kao i sindikati traži samo ono što mu pripada.

Mi smo od skupštine tražili samo da se naši ugovori o radu poštuju u cijelosti, a ugovori su u potpunosti usklađeni s pravilnikom društva, poručuje Pavelić.

Ugovore o radu Pavelić i Ištok su potpisali s SDP-ovim ministrom poljoprivrede Tihomirom Jakovinom. Njega smo pronašli u Umagu, ali pred kamere vezano uz ovu temu ne želi. Baš kao ni još aktualni ministar, koji nije pristao isplatiti SDP-ove bonuse.

Bez komentara je i SDP. HDZ-ov budući glavni tajnik Gordan Jandroković kaže da su bonusi legalni, ali i nemoralni.

Izvor: http://vijesti.hrt.hr

Aktualno

Info centar

Kutak za nezaposlene