HR EN

Kultura svima – mladi za uključivo i solidarnije društvo

Tijekom Dana Erasmusa održana je početna konferencija projekta Kultura svima u području mladih na temu uključivosti i slavlja solidarnijeg društva.

Projekt je namijenjen prvenstveno mladima koji će kroz različite aktivnosti biti usmjereni na inkluzivno djelovanja u području kulture, ali i puno šire od toga, doprinoseći tako stvaranju solidarnijeg i ravnopravnijeg društva u cjelini. Uz mlade, projekt će okupiti i osobe koje rade s mladima (youth workers) i donositelje odluka u području kulture, mladih i socijalne skrbi.

Neke od aktivnosti projekta odnose se na savjetovanje s mladima na temu inkluzije, istraživanje prilagođenosti kulture osobama s invaliditetom u različitim kulturnim ustanovama, upoznavanje s primjerima dobre prakse te javno djelovanje u formi kampanje koja promovira inkluzivno djelovanje u području kulture.

Projekt je pokrenut prije mjesec dana i namijenjen je mladima s invaliditetom, osobama koje rade s njima, od učitelja i profesora, djelatnika u kulturi do predstavnika udruga. Nositelj projekta je udruga Filmaktiv, a partneri su Udruga gluhih i nagluhih i Udruga slijepih Primorsko-goranske županije. Uključivost u kulturi se odnosi na pristupačnost i otvorenost kulturnih sadržaja osobama s invaliditetom ili drugim teškoćama.

 

Aktualno

Info centar

Kutak za nezaposlene