HR EN

Ministar Butković na sastanku o realizaciji pristupne ceste prema Zagvozdu

oleg-butković-imotski3-1024x683

oleg-butković-imotski3-1024x683

Dogovoren je zajednički sastanak predstavnika Hrvatskih cesta naše županije i jedinica lokalne samouprave Imotske krajine koji će se održati u Imotskom sutra, 11. svibnja.

Nakon dolaska ministra Olega Butkovića u Imotski, dogovoren je zajednički sastanak predstavnika Hrvatskih cesta naše županije i jedinica lokalne samouprave Imotske krajine koji će se održati u Imotskom sutra, 11. svibnja.

Konkretno će se dogovoriti o početku pripremnih radova za uređenje crne točke na području Ajdukove drage, na državnoj prometnici D-60, raskrižja kod Vukadinovića i u Grubinama te rekonstrukciji državne prometnice Šestanovac – Zagvozd – Lovrinčevići.

oleg-butković-imotski3-1024x683

Ranije:

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković, sa svojim pomoćnikom Mariom Madunićem i predstavnikom Hrvatskih cesta Josipom Škorićem, sastao se u  Imotskom s načelnicima općina Imotske krajine  i gradonačelnikom grada Imotskog. Tema razgovora bila je pristupna prometnica Imotskog sa čvorištem autoceste u Zagvozdu, odnosno izgradnja prometnice Grubine – Zagvozd te naplata tunelarine kroz tunel Sveti Ilija.

Dolazak ministra Butkovića zapravo je finalizacija do sada obavljenih nekoliko razgovora na navedene  prometne poteškoće Imoćana.

Ministar Butković, govoreći o pristupnoj prometnici prema autocesti, izjavio je kako je baš Imotski  među rijetkim, gotovo moguće i jedini grad koji nema urednu spojnu prometnicu prema autocesti, što će ova Vlada, kroz njegovo ministarstvo, riješiti.

Zaključili smo na zajedničkom sastanku kako je Imotski dugi niz godina  naprosto zaboravljen, posebno u prometnoj infrastrukturi, te  je izgradnja brze ceste Zagvozd – Imotski –  granica sa susjednom Bosnom i Hercegovinom prioritetna. Hrvatske ceste odmah će raditi na dokumentaciji što že ubrzati radove, zatim rješavanju imovinsko pravnih pitanja. Sve ono što se sada može odraditi na državnoj prometnici D-60 jeste da se pojačano održava, a ako postoji uredna dokumentacija da se prijeđe radovima. Također već u srijedu je hitan sastanak Hrvatskih cesta iz Zagreba, predstavnika županije  Splitsko – dalmatinske, gdje će se popisati svi ti problemi kako bi se krenulo u realizaciju.”, istaknuo je ministar Butković.

Na zajedničkom sastanku bilo je riječi i o naplati tunelarine kroz tunel Sveti Ilija.

 “Nije logično da netko iz Makarskog primorja mora platiti da bi došao na naplatne kućice i ušao na autocestu. To nema nigdje u Hrvatskoj. Prema tome, istaknuo je Butković, razmatramo sve mogućnosti. Ne mogu sada dati konkretan odgovor, ali ćemo brzo dati odgovor na pitanje tunelarine. Pronaći ćemo i tu rješenje na zadovoljstvo Imoćana, ali i žitelja Makarskog primorja.”

Butković je uvjeren da će ova Vlada u svom mandatu realizirati prometnicu Grubine – Zagvozd.

 “Ako i ne budemo to mi bit će neka druga Vlada jer je to prioritet. No, čvrsto sam uvjeren da ćemo to mi realizirati.”

 Ministar Butković je kazao i to da je  Pelješki most u vrlo ozbiljnoj fazi, prijava je gotova i ide EU komisiji.

 “Hrvatske ceste raspisuju natječaj za izvođača već u lipnju i bez obzira na to kada će nam se odobriti sredstva, ako i ne bude žalbi u samome postupku do kraja godine imatićemo izvođača. Imamo 380 milijuna Eura iz operativnog programa  2014.-2020. Pelješki most je ušao  u sve strateške dokumente kako u nas, tako i u EU i mislim da tu nema nikakva problema.”

 Izvor: radioimotski.hr

Aktualno

Info centar

Kutak za nezaposlene