HR EN

Ministarstvo gospodarstva poziva Vas na 2. nacionalni ICT summit „Digitalna ekonomija“

digitalna ekonomija

digitalna ekonomija

Ministarstvo gospodarstva poziva vlasnike i menadžere iz svih gospodarskih sektora, stručnjake, donositelje odluka, kreatore javnih politika i studente na 2. nacionalni ICT summit „Digitalna ekonomija“.

digitalna ekonomija

Ministarstvo gospodarstva poziva vlasnike i menadžere iz svih gospodarskih sektora, stručnjake, donositelje odluka, kreatore javnih politika i studente na 2. nacionalni ICT summit „Digitalna ekonomija“.

Summit će se održati 26. listopada 2015. (ponedjeljak) od 10 do 15 sati, na kampusu riječkog Sveučilišta, Građevinski fakultet, Dvorana G-003.

Da bismo osnažili vlastitu konkurentnost i omogućili prelazak na pametno gospodarstvo, integracija digitalne tehnologije u poslovanje i djelovanje tradicionalnih gospodarskih sektora postavlja se kao imperativ. Poslušajte primjere i iskustva lidera koji će vas motivirati. Kotizacija se ne naplaćuje, a prijaviti se možete već danas.

Prijave sudionika putem online obrasca dostupnog OVDJE. Više informacija o digitalnoj ekonomiji na www.digitalnahrvatska.hr

Jednodnevni program postavljen je u tri tematska panela:

             I. Razvojem digitalne ekonomije do  transformacije gospodarstva i društva;

             II. Digitalna i medijska znanja, vještine i kompetencije;

             III. Pametni gradovi i utjecaj digitalno tehnoloških trendova na razvoj društva.

Ugledni stručnjaci ponudit će odgovore na neka od ključnih pitanja koja se tiču novog gospodarstva i trendova, među ostalim:

• kako korištenjem naprednih digitalnih tehnologija možemo stvoriti dodatnu vrijednost u svim gospodarskim sektorima i maksimalizirati potencijale digitalne ekonomije kao pokretača inovacija, produktivnosti i gospodarskog rasta;

• kolika je uloga vještina, kompetencija i znanja u razvoju nove (digitalne) ekonomije i kakvi su školski programi potrebni za poslove digitalnog doba;

• kako digitalne tehnologije i trendovi (big data, cloud computing i Internet of things)  radikalno mijenjaju način na koji proizvodimo, poslujemo i živimo?

Digitalne tehnologije radikalno mijenjaju tradicionalne proizvodnje i usluge, mijenjaju poslovni okoliš, uvode inovativnost u poslovne modele, omogućuju prijenos znanja i pristup međunarodnom tržištu te snažno preoblikuju granice poduzeća i odgovornost lidera. Cilj 2. ICT summita „Digitalna ekonomija – pokretač konkurentnosti i rasta gospodarstva“ je podizanje svijesti o nužnosti transformacije hrvatskog gospodarstva za ekonomiju novog doba – digitalnu ekonomiju.

Industrijski sektor još uvijek je glavni stup europskog gospodarstva i stoga nužno mora biti zainteresiran za digitalne tehnologije (Europska unija nastoji povećati udio industrijskog sektora u bruto dodanoj vrijednosti do 20 posto). U novim tehnologijama leži potencijal i za prerađivačku industriju – napredna tehnologija pokreće uporabu tradicionalnih materijala na nove načine, a digitalizacija proizvodnje može preobraziti cijelu industriju, što joj daje izglede za repozicioniranje na tržištu (više od 75 posto dodane vrijednosti zbog povećane produktivnosti stvoreno je korištenjem Interneta upravo u tradicionalnim industrijama).

Aktualno

Info centar

Kutak za nezaposlene