HR EN

Ministarstvo gospodarstva priprema novi Zakon o javnoj nabavi

min go

min go

Ministarstvo gospodarstva kontinuirano i intenzivno radi na izradi novog Zakona o javnoj nabavi te je 3. ožujka 2016. godine, na Središnjem državnom portalu E-savjetovanje, objavilo Nacrt prijedloga iskaza o procjeni učinka propisa za Nacrt prijedloga Zakona o javnoj nabavi.

E-savjetovanju možete pristupiti na sljedećoj poveznici: https://esavjetovanja.gov.hr/ECon/MainScreen?entityId=2872

Nadalje, kako bi ključni dionici u sustavu javne nabave u Republici Hrvatskoj bili uključeni u proces izrade nacrta novog Zakona o javnoj nabavi, ministar gospodarstva Tomislav Panenić uputio je poziv poduzetnicima putem gospodarskih institucija i udruga (Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska obrtnička komora, Hrvatska udruga poslodavaca i dr.) kao i državnim tijelima da dostave svoja očitovanja o poteškoćama s kojima se susreću u primjeni važećeg Zakona, kao i prijedloge za unaprjeđenje zakonodavnog okvira iz područja javne nabave. 

Također, napominjemo da će se cjelokupna šira zainteresirana javnost kao i socijalni partneri moći uključiti u javnu raspravu o nacrtu prijedloga novog Zakona o javnoj nabavi kroz Središnji državni portal E-savjetovanja, o čemu će biti pravovremeno obaviješteni. 

Imajući u vidu obvezu prenošenja nove pravne stečevine EU u području javne nabave te uvažavajući pri tome istaknute probleme u praksi javne nabave, kao i konstruktivne prijedloge rješenja, ocjenjuje se da će, upravo sinergijom svih dionika u sustavu, izrada i donošenje novog Zakona o javnoj nabavi znatno pridonijeti daljnjem razvoju sustava javne nabave u Republici Hrvatskoj.

Izvor: mingo.hr

Aktualno

Info centar

Kutak za nezaposlene