HR EN

Ministrica Bedeković na Vijeću ministara za obrazovanje, mlade, kulturu i sport

 

  • Slika /Vijesti2019/Bruxelles_8.jpg

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku izv. prof. dr. sc. Vesna Bedeković, sudjelovala je u Bruxellesu 22. studenog 2019. godine na Vijeću ministara za obrazovanje, mlade, kulturu i sport koje se održava za vrijeme finskog predsjedanja Vijećem EU.

Vijeće „Education Youth Culture and Sport“ (EYCS) okupilo je ministre nadležne za mlade iz država članica Europske unije. Na sastanku su usvojeni Zaključci o digitalnom radu s mladima i Zaključci o obrazovanju i osposobljavanju osoba koje rade s mladima.
„Mlade vidimo kao ključne prenositelje znanja i svijesti o klimatskim promjenama, a rad s mladima i osobe koje rade s mladima, kao promotore koncepta održivog razvoja“, rekla je zaključno ministrica Bedeković.
Uz ministricu, u izaslanstvu su državni tajnik Ivica Bošnjak i suradnici iz Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Ministri su imali prigodu raspravljati na temu vizije rada s mladima u Europi – klimatske promjene, mladi i rad s mladima.
„Nužno kontinuirano osnaživati osobe koje rade s mladima, rad s mladima općenito te same mlade osobe, kao i uključiti mlade u procese donošenja odluka“, istaknula je ministrica Bedeković. Navela je da će novi klimatski izazovi zahtijevati nove pristupe i metode rada s mladima uz potrebu međusektorskog pristupa.
U završnom dijelu sastanka EYCS Vijeća, ministrica Bedeković prezentirala je prioritete hrvatskog predsjedanja u području mladih.
Na marginama ovog sastanka održan je neformalni ministarski doručak s predstavnicima mladih na kojem je također sudjelovala ministrica Bedeković i predstavnica mladih iz Republike Hrvatske, Ivana Barac, članica Savjeta za mlade Vlade Republike Hrvatske. Sastanku su također prisustvovali i predstavnici Finske, Rumunjske i Njemačke. Tema neformalnog sastanka bila je mobilnost mladih i klimatske promjene.

Aktualno

Info centar

Kutak za nezaposlene