HR EN

Transparency International: Nastavljamo suradnju s novom organizacijom

“Vjerujemo da Transparency International ima svoju ulogu u današnjem društvu u Hrvatskoj i nadamo se da ćemo u jednom trenutku ponovno uspostaviti predstavništvo TI-a u Hrvatskoj”

rekli su u središnjici Transparency Internationala nakon što je dva dana ranije odbor direktora donio odluku da Transparency International Hrvatska, kojemu je ranije oduzeta akreditacija, mora prestati koristiti naziv i logotip Transparency Internationala.

Kako je pojašnjeno iz središnjice TI, ne navodeći konkretna imena, suradnju će nastaviti s postojećim organizacijama koje imaju isti cilj borbe protiv korupcije, ili će poduprijeti novu grupu individualaca.

TI Hrvatske žalio se na odluku o oduzimanju akreditacije, ali je ona nakon nakon procesa preispitivanja ponovno potvrđena prošlog mjeseca. TI Hrvatska je po njima premalo surađivao s drugim nacionalnim organizacijama civilnog društva, zatim nije osigurao dovoljno financijskih sredstava te nije imao zadovoljavajuću razinu kvalitete aktivnosti.

“Odbor odluku o uskraćivanju akreditacije uzima sa žaljenjem. No, TI Hrvatska je ostala slaba unatoč podršci TI Sekretarijata tijekom više od dvije godine kada se pokušavalo postići poboljšanje. Odluka Odbora odražava nedostatak povjerenja da bi TI Hrvatska mogla postati jedan od vodećih članova civilnog društva u Hrvatskoj u borbi protiv korupcije”, naveli su u TI.

Izvor: protivkorupcije.udd.hr

Aktualno

Info centar

Kutak za nezaposlene