HR EN

Natječaj MZOS za dodjeljivanje minimalno 5000 stipendija

vjezbanje nenasilne komunikacije

vjezbanje nenasilne komunikacije

Dana 26. 11. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavilo je natječaj za dodjeljivanje minimalno 5000 stipendija redovitim studentima visokih učilišta u Republici Hrvatskoj i studentima s invaliditetom poslijediplomskih sveučilišnih studija za 2015. godinu. Na mrežnim stranicama Ministarstva nalazi se detaljni opis uvjeta stipendiranja. Izdvojit ćemo na ovom mjestu neke od njih, uz napomenu da nas, ukoliko imate pitanja, možete kontaktirati i preko novoformirane Facebook stranice info centra IMO-info.

Stipendije će se dodjeljivati za razdoblje od siječnja do rujna 2015. godine u mjesečnim obrocima od 1.200,00 KN za tri kategorije studenata:

a) studente koji su djeca osoba poginulih, umrlih i nestalih pod okolnostima iz članaka 6., 7. i 8. Zakona o zaštiti vojnih i civilnih invalida rata te djeca mirnodopskih vojnih i civilnih invalida rata čije je oštećenje nastalo pod okolnostima iz članaka 6., 7. i 8. istog zakona, mirnodopski vojni i civilni invalidi rata čije je oštećenje organizma nastalo pod okolnostima iz članaka 6., 7. i 8. istog zakona;

 b) redovite studente slabijega socio-ekonomskog statusa;

c) studente s invaliditetom poslijediplomskih sveučilišnih studija.

 

Pravo na prijavu na natječaj imaju redoviti studenti hrvatski državljani koji su upisani na visoka učilišta u Republici Hrvatskoj na preddiplomskim sveučilišnim studijima, diplomskim sveučilišnim studijima, integriranim preddiplomskim i diplomskim sveučilišnim studijima, kratkim stručnim studijima, preddiplomskim stručnim studijima i specijalističkim diplomskim stručnim studijima i studenti s invaliditetom poslijediplomskih sveučilišnih studija pod uvjetima određenim Pravilnikom o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državnu stipendiju.

Info centar IMO-info stoji vam na raspolaganju ukoliko imate pitanja ili smatrate da je potrebno razjasniti neke od detalja natječaja. Dokumentaciju natječaja možete preuzeti ovdje, ovdje, ovdje, ovdje i ovdje.

 

 

 

Aktualno

Info centar

Kutak za nezaposlene