HR EN

FOTO: „Nove vještine su moja šansa“ – svečana dodjela uvjerenja o osposobljavanju za pomoćnike u nastavi

Centar za održivi razvoj (COR) održao je svečanu dodjelu uvjerenja o osposobljavanju  za trinaest pomoćnica u nastavi u radu s učenicima s teškoćama u razvoju u petak, 7. veljače 2020. godine, u 12 sati, u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Imotski, Ulica Ante Starčevića 7, u Imotskom.

Svečana dodjela uvjerenja o osposobljavanju organizirana je u okviru projekta „Nove vještine su moja šansa“, koji Centar za održivi razvoj provodi u partnerstvu s Učilištem VIRTUS – ustanovom za obrazovanje odraslih, Udrugom dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske i Centrom za ruralni razvoj CERURA.

U uvodnom dijelu uzvanike je pozdravila gđa Snježana Petrušić, izvršna direktorica Centra za održivi razvoj i ukratko predstavila projekt „Nove vještine su moja šansa“, koji pridonosi rješavanju problema teške zapošljivosti nezaposlenih u nepovoljnom položaju na tržištu rada bez kvalifikacija ili s niskom razinom kvalifikacija s područja Imotske i Cetinske krajine s ciljem njihova osnaživanja, poticanja zapošljavanja i socijalne uključenosti. U tijeku je osposobljavanje grupe za njegovateljice iz Imotske krajine, te formiranje druge grupe iz Cetinske krajine, u čemu značajnu ulogu imaju partneri, Centar za ruralni razvoj CERURA iz Sinja i Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske, koji na svojim područjima animiraju nezaposlene za projektne aktivnosti. Nezaposlenima u Imotskom omogućeno je i korištenje nove usluge, kluba za zapošljavanje, s kontinuiranom, stručnom i intenzivnom potporom u aktivnom traženju posla. U nastavku je istaknula poseban doprinos ispostava Hrvatskog zavoda za zapošljavanje iz Imotskog i Sinja u informiranju i motiviranju nezaposlenih. I na kraju, najvažnije: od trinaest pomoćnica u nastavi kojima su dodjeljena uvjerenja već su četiri zaposlene, naglasila je, podsjetivši na prethodne projekte Centra u kojima su osnaživani i osposobljavani nezaposleni – danas je većina njih zaposlena.

Gđa Jelena Gogić, predstojnica Regionalnog ureda Split – Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, koja je uručila uvjerenja pomoćnicama u nastavi, naglasila je da ovaj i slični projekti imaju punu potporu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Na kraju se prisutnima obratila gđa Josipa Pehar iz partnerske ustanove Učilišta VIRTUS koja provodi osposobljavanja u projektu, i zaželjela pomoćnicama u nastavi puno uspjeha u traženju posla i radu s novim zanimanjem.

Posebnu zahvalnost izražavamo Pučkom otvorenom učilištu Imotski na čelu s ravnateljicom, gđom Ankicom Jukić, koji su još jednom besplatno ustupili svoj prostor za naše aktivnosti.

Projekt „Nove vještine su moja šansa“ (kodni broj: UP.01.3.1.01.0095)  sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014 – 2020. Ukupna vrijednost projekta iznosi 999.958,19 kuna i to u 100%-tnom intenzitetu potpore. Trajanje projekta: 26. ožujka 2019. – 26. ožujka 2021. Sadržaj ovog priopćenja isključiva je odgovornost Centra za održivi razvoj.

Fotogalerija

 

Aktualno

Info centar

Kutak za nezaposlene