HR EN

Novi val pojednostavljenja procedura – EU sredstva

Održane su konzultacije s dijelom stručne javnosti. 

Konzultacije s dijelom stručne javnosti
 
U Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije održan je sastanak ministra Tolušića, zamjenice Sonje Bošnjak, pomoćnika Dragana Jelića i glavnog savjetnika Tomislava Petrica, te predstavnika Ministarstva poduzetništva s predstavnicima Zajednice konzultanata Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske udruge poslodavaca.
 
Ovo je bio samo jedan u nizu stručno – konzultativnih sastanaka koje su ministar i njegovi suradnici održali sa stručnom javnošću, u okviru pokretanja postupka pojednostavljenja procedura i optimizacije procesa, a sve u svrhu ubrzanja pripreme natječaja, ugovaranja i provedbe projekata, odnosno u konačnici apsorpcije EU sredstava.
 
Temeljem dosad održanih konzultativnih sastanaka sa stručnom javnošću, ministar je najavio strukturalnije izmjene natječajnih procedura i poslovnih procesa.
 
Predložene izmjene proći će i postupak savjetovanja sa zainteresiranom javnošću, nakon čega će se krenuti u formalne izmjene pravila i procedura. Kako je i najavljeno pojednostavljenje će se odraziti na same korisnike, ali i na Sustav u cjelini.

Izvor: strukturnifondovi.hr

Aktualno

Info centar

Kutak za nezaposlene