HR EN

Od izvora do mora – predstavljanje novog natječaja za gradove

Udruga gradova, Coca-Cola u Hrvatskoj, Konzum i Jutarnji list i ove godine provode ekološki projekt “Od izvora do mora” koji za cilj ima podizanje svijesti o važnosti očuvanja okoliša te primjerenog odlaganja ambalažnog otpada. U fokusu novog izdanja projekta je – uz akcije čišćenja – potpora i poticaj sadnji drveća u hrvatskim gradovima, s ciljem smanjenja emisije ugljičnog dioksida (C02) i temperature zraka u urbanim sredinama.

Projekt će se provoditi u nekoliko faza, a započinje natječajem na koji se mogu prijaviti svi gradovi u Hrvatskoj, koji će potom organizirati akcije čišćenja na svom području. U drugoj fazi, tri grada koji budu okupili najviše volontera i prikupili najviše otpada, bit će nagrađeni donacijom za sadnju drveća.

U utorak 14. veljače u 13h organizatori predstavljaju ovogodišnji ciklus projekta “Od izvora do mora” u trajanju od 45 minuta na online događanju, na kojem će biti predstavljeni detalji natječaja, plan aktivnosti, kriteriji za ocjenu uspješnosti i predviđeni fond sredstava za financiranje sadnje drveća u urbanim područjima.

Prijave za sudjelovanje na ovom linku: https://forms.gle/naEf7WqQzyRuiq9k8

Aktualno

Info centar

Kutak za nezaposlene