HR EN

Odgođen početak suđenja Marini Lovrić Merzel, Turudić odbio nagodbu s Željkom Žužićem!

Početak suđenja Marini Lovrić Merzel odgođen je jer je predsjednik sudskog vijeća Ivan Turudić odbio predloženu nagodbu Željku Žužiću za uvjetnu osudu smatrajući da je ona neprimjerena težini kaznenog djela.

Istu nagodbu sudac Turudić je već ranije odbio pa je Žužić zatražio izuzeće suca Turudića, međutim njegove zahtjeve je Vrhovni sud odbio. S obzirom da na ovakvu odluku postoji pravi žalbe, suđenje koje je trebalo početi u 10 sati nije niti započeto.

Odvjetnik Čedo Prodanović u izjavi nakon završetka rasprave komentirao je kako je ovo bio još jedan pokušaj pritiska na sud od strane Uskoka kako je sud ocijenio da nema razloga za prihvaćanje nagodbe.

– Zamjenica ravnatelja USKOK-a, Martina Jaklin, rekla je kako je sudac Turudić na današnjoj raspravi odbio sporazum o nagodbi između okrivljenog Željka Žužića i tužitelja, te iz spisa izdvojio kao nezakonit dokaz zapisnik o prvom ispitivanju okrivljenika te DVD snimku, međutim taj zapisnik i DVD snimka ušla je u sudski spis i bila je preduvjet za podizanje optužnice koju je Županijski sud i potvrdio. Zato će Uskok uložiti žalbu – najavila je Jaklin. Zamjenica ravnatelja USKOK-a nije željela odgovoriti na pitanje hoće li Uskok tražiti izuzeće predsjednika sudskog vijeća Ivana Turudića.

Tužiteljica Martina Jaklin na pripremnom ročištu je usmeno zatražila izuzeće predsjednika vijeća Ivana Turudića, međutim, on je odbio taj zahtjev napomenuvši da on prema zakonu treba biti podnesen pismeno s obrazloženjem.

Izvor: jutarnji.hr

Aktualno

Info centar

Kutak za nezaposlene