HR EN

Održan Sajam poslovnih mogućnosti u Imotskom

Na Sajmu poslovnih mogućnosti održanom u Imotskom, u atriju srednjoškolskog centra,  8. travnja 2022. godine, u organizaciji Centra za održivi razvoj, desetak poslodavaca predstavilo se mladima, nezaposlenima i drugim građanima koji traže posao. Sajam je otvorila izvršna direktorica Centra za održivi razvoj, Snježana Petrušić, a potom su se predstavili izlagači: u ime Upravnog odjela za gospodarstvo, EU fondove i poljoprivredu Splitsko-dalmatinske županije g. Anđelko Katavić predstavio je Program kreditiranja poduzetništva i obrta putem subvencioniranja kamate, Program istraživanja, razvoj i inovacije i Program potpore osnivanju i razvoju malog gospodarstva na području Splitsko-dalmatinske županije 2020-2025.  Potom su se predstavili Lidl d.o.o., Tommy d.o.o., Valamar Riviera d.d., Imperial Riviera d.d.,  Apfel d.o.o., Bluesun hoteli, Struya. Strya uz nova zapošljavanja nudi i dvije stipendije za novu školsku godinu.

Učenici završnih razreda imotskih srednjih škola, nezaposleni i ostali zainteresirani građani razmilili su se po štandovima tražeći informacije, donoseći svoje životopise potencijalnim poslodavcima, razgovaralo se u neformalnoj atmosferi. Zaključak je svih sudionika: ovakav sajam u Imotskom važno je nastaviti.

Sajam je organizirao Centar za održivi razvoj Imotski u suradnji s Tehničkom školom u Imotskom u okviru projekta „Poticaj za ostanak“.

Projektom „Poticaj za ostanak“ Centar želi otvoriti nove mogućnosti mladima u ruralnim područjima Imotske krajine čime omogućuje jednake mogućnosti za njihov osobni i profesionalni razvoj, osigurava jednake uvjete za kvalitetan život, aktivno sudjelovanje u zajednici, poboljšava njihovu zapošljivost. Snježana Petrušić najavila je projektne aktivnosti: u Klubu potpore za mlade uskoro će se organizirati  edukacije mladih za pripremu i provedbu EU projekata, edukacija o marketingu za mlade poduzetnike iznajmljivače i vlasnike OPG-ova,, potpora mladima u aktivnom traženju posla.  Uskoro će biti raspisan i natječaj za osposobljavanje mladih za deficitarna zanimanja.

„Nadamo se da će sve to biti poticaji na ostanak mladih u Imotskoj krajini, kao i doprinos razvoju potencijala mladih u ruralnim krajevima, a na dobobit cijele naše zajednice“, zaključila je Petrušić.

Centar za održivi razvoj iz Imotskog projekt provodi u partnerstvu s Gradom Imotskim, Općinom Zagvozd i Općinom Podbablje, uz financijsku potporu Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

Aktualno

Info centar

Kutak za nezaposlene