HR EN

Održane fokus grupe za projekt “Moje mjesto u zajednici”

Zora logo

Zora logo

Centar za održivi razvoj je održao dvije fokus grupe s ciljem istraživanja potreba građana.

Zora logo

Centar za održivi razvoj je održao dvije fokus grupe s ciljem istraživanja potreba građana. Fokus grupama su obuhvaćeni predstavnici/e građana/ki od 25-34 godine, te 35+ godina, a moderatorice su bile Snježana Petrušić i Matea Barbić.
Na ovaj način, sudionici su mogli iznijeti svoje mišljenje o problemima u Imotskoj krajini, te ukazati na potrebe koje bi doprinijele razvoju lokalne zajednice i njihovom osobnom kvalitetnijem životu.

Fokus grupe su organizirane u sklopu projekta “Moje mjesto u zajednici” te su samo jedna od niza aktivnosti u kojima se u kontaktu s građanima pokušava prepoznati što više stvarnih potreba i problema u lokalnoj zajednici, definirati način na koji bi željeli da se unaprijedi stvaranje aktivne lokalne zajednice utemeljene na društvenoj jednakosti, socijalnoj pravdi i dobrom upravljanju u kojoj svaki građanin, a posebice socijalno isključeni građani i oni u riziku od siromaštva, mogu i znaju kako ostvariti svoja socijalna i ljudska prava.

Fokus grupe će poslužiti kao temelj postavljanja istraživanja prioritetnih potreba lokalnih zajednica. Ovim putem Vas obavještavamo da ćemo uskoro početi s provođenjem istraživanja te Vas molimo da se uključite u naše ankete koje ćemo objaviti na našim mrežnim i društvenim stranicama. Također, radi uključivanja što većeg broja građana/ki, i onih koji nemaju pristup internetu, provodit ćemo i terenske ankete.

Izrazite svoje mišljenje i pronađite svoje mjesto u zajednici!

Projekt “Moje mjesto u zajednici” provodi Udruga Zora s partnerima udrugama K-Zonom i Centrom za održivi razvoj, a sufinanciran je od Fondova Europskog gospodarskog prostora i Kraljevine Norveške. Ugovor je potpisan s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva, u sklopu natječaja “Demokratizacija i ljudska prava”.

 

Aktualno

Info centar

Kutak za nezaposlene