HR EN

Otkazi na HRT-u. Čak 16 zaposlenika dobilo otkaz zbog lažnih diploma i svjedodžbi

hrt

hrt

Val otkaza na HRT-u. Među onima s lažnim diplomama, kako se doznaje, bili su računovotkinja, djelatnica u razmjeni videomaterijala te majstor rasvjete

ZAGREB – Stručne službe Hrvatske radiotelevizije (HRT) u postupku su provjere dokumenata o stručnoj spremi zaposlenika dosad pronašle 16 nevjerodostojnih dokumenata – četiri nevjerodostojne diplome i dvanaest srednjoškolskih svjedodžbi, a svim zaposlenicima s tim dokumentima otkazani su ugovori o radu, doznaje se na HRT-u.

U odgovoru Hini s HRT-a su poručili da nastavljaju postupak provjere dokumenata o radnoj osposobljenosti i spremi zaposlenika kojem je cilj kvalitetno, potpuno i trajno urediti kadrovsku strukturu i sustav zapošljavanja. Na HRT-u kažu i da su nakon početne provjere početkom prošle godine pronađene četiri nevjerodostojne diplome te da je krajem 2015. započela i provjera svjedodžbi i ostalih dokumentata uvjetovanih radnim mjestima na HRT-u.

“Svim zaposlenicima za koje se ustanovilo da posjeduju nevjerodostojnu dokumentaciju otkazani su ugovori o radu, a sporna je dokumentacija proslijeđena na daljnje postupanje mjerodavnim državnim tijelima”, ističu na HRT-u.

 

U odgovoru HRT-a ne navodi se na kojim su radnim mjestima bili zaposlenici s nevjerodostojnim srednjoškolskim svjedodžbama, ali među onima s lažnim diplomama, kako se doznaje, bili su računovotkinja, djelatnica u razmjeni videomaterijala te majstor rasvjete.

Na HRT-u su, osim o rezultatima provjere diploma i svjedodžbi, izvjestili i o provedbi nekoliko projekata za zaposlenike koji su stekli neka od zakonskih prava za odlazak u mirovinu ili koji zbog zdravstvenih razloga više ne mogu obavljati poslove za koje su sklopili ugovore o radu. Kako se dosad isticalo s HRT-a, njima su do kraja prošle godine bile nuđene stimulativne otpremnine.

“Otpremnine se razlikuju od slučaja do slučaja jer radnici ostvaruju različita prava i imaju različite uvjete. Tijekom 2015. godine u skladu sa zakonskim propisima i u okviru nekoga od predviđenih programa otišlo je sedamdesetak zaposlenika”, poručuju s HRT-a i ističu kako se nastavlja trend smanjivanja broja zaposlenih.

Prema posljednjim podacima, zadnjeg dana siječnja ove godine HRT je imao 2851 zaposlenika.

Izvor: jutarnji.hr

Aktualno

Info centar

Kutak za nezaposlene