HR EN

Otvoren je poziv za dostavu projekata učenika, škola i učeničkih domova diljem Hrvatske za projekte borbe protiv klimatskih promjena

Otvoren je poziv na dostavu projektnih prijedloga putem kojeg učenici, škole i učenički domovi diljem Hrvatske mogu dobiti do 10.000 kuna za kampanje i projekte borbe protiv klimatskih promjena.

U okviru natječaja Učeničke akcije protiv klimatskih promjena mlade se poziva da razmisle kako klimatske promjene utječu na njihove gradove i mjesta (npr. kolike su štete od požara i poplava), što oni mogu učiniti vezano za predložene teme, i što žele da političari u Hrvatskoj i Europskoj uniji učine po tom pitanju za vrijeme predsjedanja RH Vijećem EU.
Ukupan iznos financijskih potpora u okviru ovog poziva, koji će biti raspodijeljen na 8 do 15 dobitnika potpora, iznosi 80.000 kuna.

Neke od mogućih aktivnosti su:
– ulične akcije
– javne kampanje
– umjetničke akcije i izvedbe (street art, performansi, predstave, koncerti itd.)
– mobilizacija drugih unutar škole ili kvarta
– debate/tribine
– medijski istupi

Natječaj je pokrenula Platforma za međugrađansku solidarnost CROSOL i Zaklada SOLIDARNA, kroz projekt „Prema otvorenoj, pravednoj i održivoj Europi u svijetu – Projekt predsjedanja EU 2019.-2021.”, otvoren je do 14. prosinca, a više informacija, i obrasce za prijavu pronađi na linku.

Izvor: www.solidarna.hr

Aktualno

Info centar

Kutak za nezaposlene