HR EN

Počeo Europski tjedan održivog razvoja 2019.

ODRŽIVI RAZVOJ
30. svibnja počeo je peti Europski tjedan održivog razvoja (ETOR), a trajat će do 5. lipnja, kada se obilježava Međunarodni dan zaštite okoliša. Obilježava se diljem Europe s ciljem poticanja i bolje vidljivosti aktivnosti, projekata i događanja koja promiču održivi razvoj i Globalne ciljeve održivog razvoja. Trenutno je na online platformi ETOR-a registrirano preko 5.900 događanja iz 25 zemalja, od čega 27 događanja iz Hrvatske. ODRAZ, koordinator ove europske inicijative u Hrvatskoj, zahvaljuje svima koji su se aktivno uključili.

Istražite koji se događaji odvijaju u vašoj blizinidrugim europskim zemljama!

Ovogodišnji ETOR ponovno se usredotočio na događaje i aktivnosti povezane s Globalnim ciljevima održivog razvoja (GCOR) u svrhu promoviranja i bolje vidljivosti. Program za održivi razvoj 2030. i njegovih 17 ciljeva održivog razvoja ističe ključne probleme koji zahtijevaju hitno djelovanje na svim razinama i uključivanje svih relevantnih dionika.

Ove godine ETOR prvi puta surađuje s Akcijskom kampanjom UN-a za GCOR i njihovim globalnim danom djelovanja, koji se održava 25. rujna. Kako bi se povećala suradnja i vidljivost, svim organizatorima događanja će se, osim pojavljivanja na stranicama ETOR-a, pružiti prilika za vidljivost i na web stranici UN-ove kampanje.Tijekom postupka registracije događaja, organizatori događaja moraju samo označiti kvadratić da se slažu s prijenosom svojih podataka o događajima na web stranicu UN SDG Action Campaign.

O Globalnim ciljevima održivog razvoja možete pročitati i u ODRAZ-ovoj publikaciji NOVI IZAZOV – Globalni ciljevi održivog razvoja do 2030.

Za više informacija o Programu za održivi razvoj 2030. i ciljevima održivog razvoja pogledajte na web stranici Sustainable Development Knowledge Platform.

ETOR koordinira ured Europske mreže za održivi razvoj (ESDN) u Institutu za upravljanje održivosti na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Beču. ODRAZ-Održivi razvoj zajednice je, na poziv organizatora, koordinator u Hrvatskoj.

Kontakt

  • E-mail: odraz@odraz.hr
  • Website: www.esdw.eu
  • Facebook: https://ww.facebook.com/EuropeanSustainableDevelopmentWeek
  • Twitter: @ESDW_2019

Aktualno

Info centar

Kutak za nezaposlene