HR EN

Povjerenstvo za sukob interesa upravo je kaznilo Josipu Rimac, protiv Lovrić Merzel pokreće se postupak, a Kovačić je čist

sukob.interesa.povjerenstvo

sukob.interesa.povjerenstvo

Povjerenstvo za sukob interesa na današnjoj sjednici donijelo je, između ostalima, odluke o slučajevima Josipe Rimac, Ivana Kovačića i Marine Lovrić Merzel.

Donesena je odluka u slučaju Josipe Rimac koja će morati platiti 4.000 kuna jer nije na vrijeme predala imovinske kartice.

Povjerenstvo je odlučilo pokrenuti postupak protiv bivše sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel. Protiv nje se pokreće sukob interesa jer je nećaku omogućila posao. Mostovac Ivan Kovačić nije u nikakvog sukobu interesa odlučilo je povjerenstvo.

Rimac nije postupila po zakonu

O slučaju Josipe Rimac su kazali: “Konstatirali smo da podaci objavljeni na stranicama grada Knina i Sabora da je dužnosnica u rujnu prestala biti gradonačelnica i da je izabrana u osmi saziv Sabora gdje je stupila 28. prosinca 2015. 30 dana nakon prestanka obnašanja dužnosti i 30 po početku dužnosti potrebno je predati izvješće o imovinjskom stanju, što dužnosnica nije učinila. 16. studenog u Povjerenstvo je došao izvještaj koji se nikako ne može smatrati valjanim.

Riječ je o “print screenu” koji nikako nije mogao biti javno objavljen. Poslali smo joj zahtjev da ponovno pošalje, no na njega nije reagirala sve do siječnja 2016. Možemo zaključiti da dužnosnica nije postupila po zakonu”

Izvor: telegram.hr

Aktualno

Info centar

Kutak za nezaposlene