HR EN

Poziv na studij za mlade

studiji o mladima za mlade
studiji o mladima za mlade
Pozivaju se mladi u dobi od 18 do 30 godina da se prijave na Studije o mladima za mlade. Troškovi školarine, smještaja i prehrane su pokriveni,  a rok za prijavu je 6. prosinca. 
 

studiji o mladima za mlade

Pozivaju se mladi u dobi od 18 do 30 godina da se prijave na Studije o mladima za mlade. Troškovi školarine, smještaja i prehrane su pokriveni,  a rok za prijavu je 6. prosinca.

 
Mreža mladih Hrvatske u suradnji s Ustanovom za mirovno obrazovanje i građanski aktivizam Mirta i partnerima Centrom za mirovne studije , Volonterskim centrom Osijek i udrugom SMART poziva sve zainteresirane da upišu Studije o mladima za mlade.

Studiji o mladima za mlade je edukacijski program namijenjen informiranju, obrazovanju i osnaživanju mladih aktivistica i aktivista. Program Studija o mladima za mlade teži:

  • potaknuti mlade na odgovornost u svojoj zajednici i uključivanje u sudioničke procese demokracije,
  • potaknuti sposobnost prepoznavanja, analize i artikulacije potreba i problema mladih uz zagovaranje održivih rješenja,
  • potaknuti kritičko promišljanje pojedinih metoda, tehnika i mogućnosti djelovanja u zajednici s utjecajem na razvoj politike za mlade i pozitivne društvene promjene,
  • potaknuti konkretnu primjenu znanja u zajednici

 
Studiji se sastoje od intenzivnog višemjesečnog edukacijskog programa utemeljenog na participativnom i iskustvenom učenju, uz usvajanje vještina i znanja u području rada s mladima, politika za mlade i doprinosa društvenoj promjeni.

Ovo je šesta godina Studija, a do sada su imali gotovo sto mladih polaznika/ca iz cijele Hrvatske.

Tko se može prijaviti?
Na prijavu su pozvane motivirane mlade osobe u dobi od 18 do 30 godina, koje su uključene u inicijative ili organizacije civilnoga društva, ali su tek na početku svoga aktivističkoga puta. Studiji su namijenjeni mladima koji nemaju puno iskustva, ali imaju veliku želju za djelovanjem, i potrebna su im osnovna znanja iz područja rada s mladima, javnih politika i zagovaranja. Na prijavu se posebno potiču mladi iz manjih sredina i iz marginaliziranih grupa.

Koliko to vremena iziskuje?
Aktivnosti Studija održat će se od siječnja do rujna 2016. Naravno, ne podrazumijeva se stalni angažman i jednaki intenzitet rada tijekom cijelog 9-mjesečnog razdoblja. Osim modula koji traju sveukupno deset dana (4+3+3), bit će potrebno uložiti još oko 15 radnih dana za ostale aktivnosti (praktični radovi, mentorstvo, rad na online platformi, završno događanje…)

Koliko to košta?
Organizator pokriva sve troškove organizacije Studija, što uključuje i školarinu te smještaj i prehranu sudionika/ca. Očekuje se da polaznici/e ili njihove organizacije snose troškove puta. Ako bi ti to predstavljalo problem zbog nepovoljne financijske situacije, ne daj da te to spriječi u prijavi na Studije. Naznači nam to u prijavnom obrascu, a mi ćemo se potruditi da riješimo problem.

Jesu li Studiji za mene?
Ovogodišnji Studiji otvoreni su za 20 iznimnih mladih ljudi koji žele mijenjati svijet. Tražimo izrazito motivirane mlade osobe u dobi od 18 do 30 godina, koje su uključene u inicijative ili organizacije civilnoga društva, ali su tek na početku svoga aktivističkoga puta. Studiji su namijenjeni mladima koji nemaju puno iskustva, ali imaju veliku želju za djelovanjem, i potrebna su im osnovna znanja iz područja rada s mladima, javnih politika i zagovaranja. Studiji su mjesto za ljude koji se ne boje izreći vlastito mišljenje i koji kritički propituju svijet oko sebe s ciljem da ga učine boljim. Želimo imati grupu polaznika/ca u kojoj su ravnomjerno zastupljene žene i muškarci, a na prijavu osobito potičemo mlade koji dolaze iz manjih sredina i iz marginaliziranih skupina.
 
Kako se prijaviti?
Svi/e zainteresirani/e mogu se prijaviti putem obrasca koji se nalazi na ovoj stranici. Osim toga, potrebno je poslati životopis na adresu studijizamlade@gmail.com. Rok za slanje prijave je 6. prosinca 2015. U razdoblju od 8. do 15. prosinca organizirat će se razgovori s najboljim kandidatima/kinjama, a konačni rezultati selekcije bit će objavljeni 16. prosinca.

Što su bivši polaznici/e rekli o Studijima: „Jedna od rijetkih edukacija koja nije bila dosadna i naporna i s koje odlazim bez filinga da je beskorisna i gubitak vremena. Zanimljiva heterogena skupina trenera i korisnika.“

Prijave na Studij o mladima za mlade

Izvor: vcost.hr

Aktualno

Info centar

Kutak za nezaposlene