HR EN

Poziv za dostavu ponuda za provođenje istraživanja

Zora logo

Zora logoUdruga Zora s partnerskim udrugama K-Zona-om i Centrom za održivi razvoj upućuje poziv za dostavu ponuda za provođenje istraživanja “Moje mjesto u zajednici”.

 

 

Istraživanje se provodi u sklopu projekta “Moje mjesto u zajednici”.

Detalje o projektu pročitajte ovdje.

 

O ISTRAŽIVANJU

Iako se u Hrvatskoj neprekidno govori o problemima koji utječu na razvoj zajednice i živote građana/ki,  rijetko se prije osmišljavanja projekata, akcijskih planova ili strategija provode istraživanja potreba. Ovim istraživanjem ćemo po prvi put definirati koje su najvažnije potrebe u 3  lokalne zajednice (Grad Zagreb – kvart Trešnjevka, Međimurska županija, Imotska krajina) vezano uz ljudska prava, rodnu neravnopravnost, socijalnu pravdu i društvenu jednakost.

Istražit ćemo konkretne potrebe koje zahtijevaju intervenciju u lokalnim zajednicama, a na temelju prioritetnih potreba osmislit ćemo i provesti lokalne zagovaračke kampanje te izraditi preporuke za razvoj uključenih lokalnih zajednica. Analiza će udrugama, građanima/kama i donositeljima/cama odluka biti dugotrajan orijentir u izradi programa za razvoj zajednice i moderne demokracije. Istraživanje će u tri županije uključiti 1000 osoba, dio putem on-line upitnika, a dio putem terenskih anketa koje će provoditi volonteri.

 

OPIS ZADATAKA

– sudjelovanje na zajedničkom sastanku partnera i suradnika projekta, definiranje metodologije i ciljeva istraživanja “Moje mjesto u zajednici” (1 dan, sredina rujna, mjesto do 80 km od Zagreba)

– izrada metodologije 

– izrada obrazaca i materijala potrebnih za provedbu istraživanja

– obrada podataka i izrada analize istraživanja.

 Sva autorska prava nad rezultatima istraživanja pripadaju naručitelju istraživanja.

 

VREMENSKO RAZDOBLJE PRIPREME I PROVEDBE ISTRAŽIVANJA

– Definiranje ciljeva s projektnim timom – rujan 2015.

– Izrada metodologije i upitnika – listopad 2015.

– Provedba istraživanja – studeni i prosinac 2015.

– Izrada analize do veljače 2016.

 

PRIHVATLJIVOST PRIJAVITELJA

Na natječaj se mogu javiti pravne osobe sa sjedištem u Republici Hrvatskoj koje zadovoljavaju sljedeće kriterije:

·         izražene analitičke, komunikacijske i organizacijske vještine,

·         iskustvo u provođenju istraživanja, analizi podataka i izradi izvještaja,

·         izvrsne vještine pismenog izražavanja.

 

Uslugu provoditelja istraživanja moguće je ugovoriti isključivo s pravnom osobom, udrugom ili poduzećem. Sklapanje ugovora s fizičkim osobama nije moguće.

 

Prijave s ponudom, životopisom provoditelja/ice istraživanja i referencama ukoliko postoje molimo poslati na zora@udrugazora.hr  s naslovom “Istraživanje – ponuda” do 15. 08. 2015.

Projekt “Moje mjesto u zajednici” sufinancira se iz Fondova Europskog gospodarskog prostora i Kraljevine Norveške. Ugovor je potpisan s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva, u sklopu natječaja “Demokratizacija i ljudska prava”.

 

Aktualno

Info centar

Kutak za nezaposlene