HR EN

PRIJAVI SE DO 23. RUJNA: nagradni natječaj EUROSCOLA #EKOscola #zajednozaEU!

Mladi od 16 do 19 godina, prijavite se na nagradni video-natječaj EUROSCOLA #EKOscola Europskog parlamenta i osvojite putovanje u Strasbourg za 24 učenika i 2 mentora – vremena imate do 23. rujna!

 .
 .

Učenici i učenice, što vam je činiti?

Potaknuti inicijativom švedske školarke Grete Thunberg koja je proglašena jednom od 25 najutjecajnijih tinejdžerica na svijetu, pozivamo vas da pokažete na koji način europske institucije utječu na smanjenje negativnih posljedica na okoliš u vašoj svakodnevici. Kako?

Osmislite i pripremite kratki video u trajanju od 60 sekundi u kojem pod krilaticom #EKOscola #zajednozaEU na kreativan način odgovarate na sljedeće pitanje: Što EU čini za mene i moju budućnost po pitanju očuvanja okoliša? Video potom postavite na YouTube kanal vaše škole, vašeg mentora/mentorice ili jednog od učenika/ca.

Nagradni natječaj otvoren je od četvrtka, 1. kolovoza 2019. godine, u 8.00 sati, do ponedjeljka, 23. rujna 2019. godine, u 14.00 sati. Da biste sudjelovali u natječaju, morate identificirati mentora ili mentoricu koji će u slučaju pobjede s vama otputovati u Francusku te ispuniti obrazac kojega ćete pronaći na ovoj stranici.

Pobjednik natječaja „EKOscola“ bit će ona srednja škola u Hrvatskoj koja na angažiran, pamtljiv i personaliziran način izloži koliko je svjesna uloge Europske unije u očuvanju okoliša. Radove će evaluirati stručni žiri okupljen u svrhu selekcije najboljih pristiglih video-radova iz ovog natječaja.

Najuspješnija škola osvojit će pravo sudjelovanja u programu EUROSCOLA Europskog parlamenta – odnosno subvenciju za putovanje u Europski parlament u Strasbourgu (Francuska) 14. studenoga 2019. godine, za 24 učenika i 2 mentora škole koju pohađaju pobjednici. Subvencija će pokriti najveći dio troškova putovanja iz Hrvatske u Europski parlament u Strasbourgu, kao i najveći dio troškova smještaja.

Onda, što čekate? Pokažite nam u svome videu kako Europska unija štiti okoliš i otputujte u Francusku u studenome. Sretno!

Aktualno

Info centar

Kutak za nezaposlene