HR EN

Prosvjedi i akcija za klimu

Borba protiv klimatskih promjena još uvijek nije gotova, a mi ne stajemo. Jedini način da pokrenemo promjenu je da se uključe svi – učenici, studenti, odgajatelji i profesori, roditelji, umirovljenici, sindikati, radnici i svi ostali kojima je stalo do vlastite budućnosti i one svoje djece, jer globalno zatopljenje ne čeka – ističu iz inicijative.

U sklopu svjetskog dana prosvjeda, inicijativa mladih FridaysForFuture Hrvatska (FFF Hrvatska) u Splitu 30.11. organizira  akciju čišćenja na invalidskoj plaži Bačvice, kao dio akcija kojima upozoravaju na klimatske promjene.

-Na prosvjedima za klimu u rujnu 2019. godine brojke pokazuju kako društvo više ne može stajati po strani i čekati – zadivljujućih 4500 lokacija u 150 zemalja dobilo je podršku čak 6 milijuna prosvjednika diljem svijeta. No, borba protiv klimatskih promjena još uvijek nije gotova, a mi ne stajemo. Jedini način da pokrenemo promjenu je da se uključe svi – učenici, studenti, odgajatelji i profesori, roditelji, umirovljenici, sindikati, radnici i svi ostali kojima je stalo do vlastite budućnosti i one svoje djece, jer globalno zatopljenje ne čeka – ističu iz inicijative.

U Hrvatskoj će FFF u petak, 29. studenog, organizirati prosvjede u 2 hrvatska grada:
Prosvjed u Zagrebu u 14 sati na Trgu sv. Marka
Prosvjed u Osijeku u 15 sati na Rondelu Velikana

Aktualno

Info centar

Kutak za nezaposlene