HR EN

Rješavanje prometne infrastrukture na području Imotske krajine

RASKRIŽJE-GRUBINE1

RASKRIŽJE-GRUBINE1

Kako je i prema rezultatima našeg istraživanja “Moje mjesto u zajednici” druga prioritetna potreba upravo prometna i komunalna infrastruktura, s naglaskom na signalizaciju, loše ceste i povezanost mjesta, drago nam je da se u Imotskom raspravlja o ovoj potrebi. Pitamo se naziru li se konkretna rješenja vezana uz problematične prometnice u Imotskoj krajini?

Kako je i prema rezultatima našeg istraživanja “Moje mjesto u zajednici” druga prioritetna potreba upravo prometna i komunalna infrastruktura, s naglaskom na signalizaciju, loše ceste i povezanost mjesta, drago nam je da se u Imotskom raspravlja o ovoj potrebi. Ono što je još važnije, je da je potrebno djelovati. Pitamo se naziru li se konkretna rješenja vezana uz problematične prometnice u Imotskoj krajini?

U Imotskom je 11. svibnja 2016. održan sastanak Hrvatskih  cesta, ispostave Split, s čelnicima  lokalne uprave, odnosno Grada Imotskog i okolnih općina.

Cilj sastanka je bio konkretizirati probleme Imotskog vezanih uz državne ceste i kako pomoći, nakon posjeta ministra Butkovića prije nekoliko dana. Tako su istaknuti problemi križanja kod Vukadinovića.

Do cjelovitog rješenja Grad Imotski zahtijeva postavljanje semafora. Također, problem je Ajdukova draga,  križanje u Grubinama, tri križanja u Poljicima, križanje na zaobilaznici  u Imotskom te sami centar Zagvozda.

Prema riječima Joška Burice, šefa Ispostave Hrvatskih cesta u Splitu, najžurnije će se raditi na vertikalnoj i horizontalnoj signalizaciji do početka turističke sezone te odmah obići navedene kritične točke. Do rješavanja brze ceste Zagvozd -Imotski – granični prijelaz s BiH riješiti će se i križanje u Grubinama.

RASKRIŽJE-GRUBINE1

Izvor: radioimotski.hr

Aktualno

Info centar

Kutak za nezaposlene