HR EN

FOTO: “Sajam poslovnih mogućnosti” povezao poslodavce, nezaposlene i učenike

Centar za održivi razvoj Imotski u partnerstvu s Clusterom za eko-društvene inovacije i razvoj CEDRA Split, a u suradnji s imotskim srednjim školama i Hrvatskom udrugom poslodavaca Imotske krajine održao je „Sajam poslovnih mogućnosti“ u petak, 7. veljače 2020. godine, od 11 do 15 sati, u atriju srednjoškolskog centra u Imotskom, Ulica Bruna Bušića 59. Manifestacija „Sajam poslovnih mogućnosti“ dio je projekta „Lokalnim partnerstvom do svijeta rada“.

Na „Sajmu poslovnih mogućnosti“ povezani su nezaposleni i učenici kao budući tražitelji posla s poslodavcima, te upoznati s mogućnostima na tržištu rada. K tome, prezentirane su mogućnosti i programi usavršavanja, osposobljavanja i prekvalifikacija koje provode različite obrazovne ustanove i udruge te mjere za samo/zapošljavanje. Lokalni poslodavci i obrazovne ustanove predstavili su se nezaposlenima Imotske krajine i učenicima imotskih srednjih škola.

Na Sajmu je sudjelovalo 20 izlagača: DES Ustanova za zapošljavanje, rad i profesionalnu rehabilitaciju osoba s invaliditetom Split, Hrvatski zavod za zapošljavanje Ispostava Imotski, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Split, VIRTUS Ustanova za obrazovanje odraslih, Zlatna vrata Centar za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Split, Apfel d.o.o Makarska, Imperial Riviera d.d. Makarska (Hotel Meteor, Hotel Dalmacija i Hotel Rivijera), Safir hoteli d.o.o Split (Atrium hotel Split i Amphora hotel Resort Split), Obrt za frizerske usluge „DRAGA“ Imotski, Obrt za vulkanizerstvo, trgovinu i usluge „Tolić“ Imotski, Obrt za uređenje i održavanje okoliša, parkova i nasada „Breza“ Hršćevani, Obrt za elektroinstalacijske vodove „Runović“ Runović, Obrt za građevinarstvo „Iko Gradnja“ Runović, Obrt za građevinarstvo, prijevoz i usluge „Eurorad“ Lovreć, Obrt za ugostiteljstvo „Marulić“ Imotski, Obrt za ugostiteljstvo „Caffe bar F1“ Imotski, Obrt za trgovinu „Marketi Iris“ Drvenik, Vaš bazen d.o.o Makarska, Kulturna udruga mladih K.U.M Proložac i Centar za održivi razvoj Imotski.

Svim izlagačima najtoplije zahvaljujemo na sudjelovanju, Radio Imotskom na medijskoj potpori, a posebnu zahvalnost na suradnji izražavamo imotskim srednjim školama: Gimnaziji dr. Mate Ujevića, Tehničkoj školi, Obrtničko-industrijskoj školi i Ekonomskoj školi. Zahvaljujemo svim volonterima i volonterkama što su još jednom svoje vrijeme i rad utkali u naše aktivnosti.

Projekt „Lokalnim partnerstvom do svijeta rada“ (kodni broj: UP.01.3.1.01.0090) bavi se problemom nezaposlenosti, socijalne isključenosti i negativnih demografskih kretanja u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Nositelj projekta je Cluster za eko-društvene inovacije i razvoj CEDRA Split, a partneri na projektu su JU RERA, Centar za održivi razvoj, HUP, Grad Split, TOMS, Zdravi grad, SDŽ, Domine, Učilište Virtus, Udruga nezaposlenih SDŽ i Zadruga za etično financiranje ZEF.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014 – 2020.  Sadržaj priopćenja isključiva je odgovornost Centra za održivi razvoj. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.988.077,50 kuna i to u 100%-tnom intenzitetu potpore. Trajanje projekta: 14. svibnja 2018. – 14. svibnja 2020.

Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost Centra za održivi razvoj.

Više o projektu potražite na poveznici: https://www.svijet-rada.eu/projekt/

Fotogalerija

Aktualno

Info centar

Kutak za nezaposlene