HR EN

Šef policije lažno je upisao 2400 prekovremenih sati

14.07.2016. – Prema optužnici, Jurkovića se tereti za zloporabu položaja i ovlasti tešku 742.993 kune počinjenu od 2005. do 2012.

– Nismo krivi! – složno su jučer na zagrebačkom Županijskom sudu kazali Željko Jurković, Blaženka Mraović, Milan Rast, Ivan Tomljenović i Josip Ružička. Toj petorki na zagrebačkom Županijskom sudu počelo je suđenje zbog zloporabe položaja. Jurković je bivši načelnik PU ličko-senjske, dok je Tomljenović načelnik Karlobaga. Prema optužnici, Jurkovića se tereti za zloporabu položaja i ovlasti tešku 742.993 kune počinjenu od 2005. do 2012.

Tereti ga se da je neistinito prikazivao da je prekovremeno radio, neosnovano si upisavši oko 2400 prekovremenih sati. Optužen je i da je podređenima naređivao da mu kupuju bonove za mobitel iako je imao službeni mobitel te da je na takav način pričinio štetu od 218.000 kuna. USKOK tereti Jurkovića i da je kao načelnik PU ličko-senjske od domara zaposlenih u policiji tražio da za njihova radnog vremena i bez naknade obavljaju različite radove na nekretninama koje Jurković posjeduje u Gospiću i Zagrebu.

Tomljenovića se pak tereti da je tražio da se ne pokrene prekršajni postupak nakon što je policija zaustavila vozilo karlobaškog komunalnog poduzeća, koje je bilo neosigurano i neregistrirano. Tereti ga se i da je kod policije intervenirao nakon što je sin poznatog gospićkog liječnika također uhvaćen u prekršaju. Protiv njega se već vodio jedan postupak u kojem ga se teretilo da je kao načelnik Karlobaga pogodovao tvrtki svoje supruge dodijelivši joj poslove obnove karlobaške rive.

U tom je postupku Tomljenović nepravomoćno osuđen na godinu dana zatvora. 

Izvor: vecernji.hr

Povezani članci: 

Bivši načelnik ličke policije odbacio optužbe za korupciju

Aktualno

Info centar

Kutak za nezaposlene