HR EN

Stipendije za studij na Central European Universityju

Smješten u samom srcu Europe, CEU već gotovo 30 godina izvodi međunarodno priznate studijske programe na engleskom jeziku.

Troškovi studija su oko 53 000 kuna godišnje za preddiplomske studije, od oko 75 700 do 183 200 kuna godišnje za diplomsku razinu te od oko 56 800 do 151 400 kuna za doktorske programe.

Ono što odlikuje CEU je činjenica da velik postotak studenata dobije neki oblik stipendije, koje pokrivaju ili troškove studija ili troškove studija uz smještaj i mjesečnu stipendiju za troškove života. Za preddiplomski studij CEU nudi dvije stipendije pod nazivom Presidential Award u iznosu od 5 000 EUR, a opcija stipendiranja i smanjenja školarine postoji za većinu diplomskih i poslijediplomskih programa.

Na CEU-u studira 1299 studenata iz 105 zemalja svijeta, a predaju nastavnici iz čak 41 zemlje svijeta, što studijsko iskustvo čini izrazito međunarodnim. U akademskoj godini 2019./2020. ondje su studirala 34 studenta iz Hrvatske. Omjer studenata i nastavnika je 7:1.

Central European University svake godine dodjeljuje stipendije svojim studentima. Potpune stipendije pokrivaju troškove programa i zdravstvenog osiguranja te osiguravaju mjesečni džeparac za preostale životne troškove.

Bivši studenti sveučilišta najčešće se zapošljavaju u poslovnom sektoru i obrazovnim ili istraživačkim institucijama. Među bivšim studentima CEU-a mnogi su parlamentarni zastupnici i vladini dužnosnici, zaposlenici institucija Europske unije i Ujedinjenih naroda te mnogi diplomati.

Sveučilište je akreditirano u SAD-u i Austriji.

Glavni rok za prijavu za akademsku godinu 2021./2022. na studijske programe CEU-a je 1. veljače 2021.

Izravna poveznica za kandidate iz Hrvatske za preddiplomski studij je http://bit.ly/2rkFeD8, dok svi kandidati za diplomske i poslijediplomske studije mogu koristiti sljedeću poveznicu: http://bit.ly/2t8aTbc.

Detaljne informacije o programima studija i financijskoj potpori nalaze se na stranicama Sveučilišta: www.ceu.edu.

stipendije.info

Aktualno

Info centar

Kutak za nezaposlene