HR EN

Svjetski dan činjenja dobrih djela

Svjetski dan činjenja dobrih djela, događaj koji je inicirala i pokrenula organizacija Good Deeds Day (Dan dobrih djela) obilježit će se 3. travnja 2022. godine. Udruga Djeca za bolji svijet, kao partner organizacije Good Deed Day, organizator je obilježavanja Svjetskog dana činjenja dobih djela za cijelu Hrvatsku. Good Deeds Day organizacija djeluje u 108 zemalja svijeta i okuplja preko 3.900.000 volontera.

Cijeli projekt zamišljen je tako da u suradnji s vašim gradom, općinom ili županijom, Udruga Djeca za bolji svijet, dobije popis područja koji bi grad htio unaprijediti ili poboljšati. Mogu to biti parkovi, igrališta, ali i akcije sakupljanje smeća u okolnoj šumi, razne vrste besplatnih edukacija, predavanja, zabave, posjeti domu za starije, pomoć beskućnicima i niz drugih aktivnosti. Taj će popis biti obogaćen anketom koja će dati mogućnost građanima da daju svoje prijedloge o tomu što bi oni htjeli unaprijediti u mjestu u kojem žive, ali isto tako taj popis mogu obogatiti udruge/volonterski centri koje djeluju na određenim područjima.

Ideja je da se u projekte uključi što više građana svih dobnih skupina koji bi se, već ovisno o svojim preferencijama, opredijelili u kojoj aktivnosti sa željene liste dobih djela žele sudjelovati te bi se direktno na konkretnu aktivnost usmjerili i prijavili.

Osnovne informacije o udruzi Djeca za bolji svijet koja je hrvatski promotor i organizator događanja u okviru Svjetskog dana činjenja dobrih djela:
Udruga Djeca za bolji svijet – osnovne informacije

Naš volonterski centar uključio se u obilježavanje ovogodišnjeg Dana dobrih djela. Pozivamo predstavnike lokalinh samouprava s područja Imotske krajine, škole, udruge i sve zainteresirane građane da se priključe obilježavanje Svjetskog dana činjenja dobrih djela – 3.  travnja 2022. godine. Za sve informacije molimo Vas da nas kontaktirate na broj 098 540 538.

Svjetski dan činjenja dobrih djela plakat 2

Aktualno

Info centar

Kutak za nezaposlene