HR EN

Tomislav i Ana Karamarko Povjerenstvu za sukob interesa dostavili punu kutiju dokumenata

Kutiju punu dokumenata u ponedjeljak (30. svibnja 2016.), u poslijepodnevnim satima tvrtka Drimia vlasnice Ane Šarić Karamarko dostavila je Povjerenstvu za sukob interesa, potvrdila je predsjednica toga tijela Dalija Orešković. 

Svoje pisano očitovanje o aferi Konzultantica, zbog koje je Povjerenstvo protiv njega prije dva tjedna pokrenulo postupak, u ponedjeljak je dostavio i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko.
– Još nismo dobili dokumentaciju koju smo tražili od gospodina Joze Petrovića. Nadam se da će ona pristići tijekom ovoga tjedna – kazala nam je Dalija Orešković. 

Sada pred članovima Povjerenstva stoji zadatak detaljnog iščitavanja nekoliko kilograma teške domunetacije pristigle iz tvrke Drimia, kao i prikupljanja ostalih dokumenata koje su zatražili od ostalih institucija, kako bi se dobili odgovori na pitanja je li Karamarko kao potpredsjednik Vlade sudjelovao u donošenju odluka oko arbitraže koja se vodi između Hrvatske i MOL-a, može li ga to ubuduće dovesti u sukob interesa te je li se propustio deklarirati o poslovnom odnosu kojega je njegova supruga imala sa lobistom mađarskog MOL-a.

Izvor: slobodnadalmacija.hr

Aktualno

Info centar

Kutak za nezaposlene