HR EN

U “Tjednu EU fondova”: ESF – stvaranje mogućnosti

 

Tijekom „Tjedna EU fondova“ mogućnosti ulaganja u okviru Europskog socijalnog fonda predstavljene pred više od 300 sudionika.

Tijekom „Tjedna EU fondova“ mogućnosti ulaganja u okviru Europskog socijalnog fonda predstavljene pred više od 300 sudionika.

Četvrti dan informativno-edukativnog događaja „Tjedan EU fondova“, pod nazivom „ESF – stvaranje mogućnosti“, Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava organiziralo je predstavljanje poziva za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru Europskog socijalnog fonda u kongresnom centru Forum Zagreb.

Događanje je otvorila pomoćnica ministrice rada i mirovinskoga sustava, Katarina Ivanković Knežević koja je u svom uvodnom govoru istaknula glavne odrednice Europskog socijalnog fonda i Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. „Operativni program ima dvojaku ulogu, on je ujedno i razvojan i socijalan. U mnogim aktivnostima i ciljevima naslanja se na druge fondove i proračunska sredstva te predstavlja bitan kotač u mehanizmu budućeg razvoja naše domovine“, naglasila je pomoćnica Katarina Ivanković Knežević.

Za više od 300 sudionika predstavnici tijela u Sustavu upravljanja i kontrole korištenja Europskog socijalnog fonda predstavili su pozive za dodjelu bespovratnih sredstava koji su planirani u 2016. godini u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski 2014. – 2020.

„Tjedan EU fondova“ osmišljen je i organiziran s ciljem upoznavanja šire javnosti i potencijalnih korisnika s mogućnostima korištenja europskih strukturnih i investicijskih fondova, dok je četvrti dan bio posvećen mogućnostima ulaganja u okviru Europskog socijalnog fonda.

 

DOKUMENTI:

OPULJP 2014-2020

Tjedan EU fondova_MRMS 1

Tjedan EU fondova_MSPM

Tjedan EU fondova_MK

Tjedan EU fondova_MINT

Tjedan EU fondova_MZ

Tjedan EU fondova_MRMS 2

Tjedan EU fondova_MZOS

Tjedan EU fondova_UZUVRH

Izvor: esf.hr

Aktualno

Info centar

Kutak za nezaposlene